Lumină falsă. Banii și puterea, adevărata miză în scandalul din PSD Caraș-Severin!

Lumina politicii cărășene, pentru că așa îi spun unii social-democrați Luminiței Jivan, „Lumina”, s-a apucat de împărțit funcții prin județ și chiar pe la București, schimbă prefectul, comandantul Poliției, decapitează conducerea Consiliului Județean și atâția alți șefi de instituții, face istorie din Mocioalcă și toți „greii” din PSD și dărâmă județul polițienesc care le-a fabricat dosare penale primarilor cu care ea lucrează atât de fructuos. Pentru sine!

Invocând că asta îi spune Dumnezeu să facă, fata lui Daddy e în stare însă de mult mai mult de atât. Promite și-n stânga, și-n dreapta, unora prin județ, altora chiar mai sus, la capitală, e de o generozitate ieșită din comun, numai că doi ani le-au fost suficienți multora ca să-i cunoască adevărata față și lanțul de iubire se rupe tot mai tare. Iar planurile „Luminii” încep să fie devoalate de cei care o părăsesc. Ce povestesc acum cei care au scăpat de farmecele tânărului deputat?! Că ar iubi enorm banul și puterea. Și că minte. Că minte mult. Fără scrupule. Cu banii ar fi rezolvat-o deja, în timp record. Mai rămâne puterea. Puterea pe care Ion Mocioalcă o are și pe care acesta n-ar fi exercitat-o, spre exemplu, pentru ca primarii PSD cu dosare penale și chiar condamnați să scape basma curată. Lucrurile ar sta altfel cu „Lumina” la șefia PSD Caraș-Severin și cu alt comandant la Inspectoratul de Poliție decât Viorel Avram. Dar s-ar putea umbla chiar și pe la Parchet. Doar e culmea să mai faci astăzi dosar penal unui primar pentru fraudă cu fonduri europene, pentru abuz în serviciu, luare de mită sau pentru o banalitate cum ar fi să umbli rupt de beat cu mașina prin sat. Și pentru a le demonstra că Mocioalcă putea să-i scape de necazuri, dar că nu s-ar fi deranjat, „Lumina” le-ar fi promis că schimbă conducerea Poliției. Că punea ea un preș. De aici și prezența sa la ușa ministrului Carmen Dan. Dar un șef de poliție nu ar fi fost o dovadă suficientă pentru a-și confirma influența, astfel că pe piața zvonurilor a mai fost aruncată una. Îl schimbă și pe prefectul Matei Lupu! Și atunci să vezi boierie!

Înregistrările făcute pe sub masă și plimbate pe la București ar trebui să facă însă multe alte victime. Cel puțin așa s-ar vorbi în „grupul de la Oravița”, așa cum e numită tabără Jivan din PSD Caraș-Severin. În Consiliul Județean, spre exemplu. Hurduzeu, Nedelcea și aliatul Popovici, afară! Afără și cu consilierii PSD care sunt de partea lui Mocioalcă! Vin următorii de pe listă, îi momește pe liberali cu funcția de președinte și păstrează pentru PSD cele două fotolii de vicepreședinți. Cam asta povestesc unii social-democrați despre planurile „Luminii”. Rezolvat județul. Mai departe!

Ar schimba ceva și la APIA?! Da, spun aceleași personaje, dar aici nu se bagă nimeni, că e chestiune de familie. Terenul ar fi pregătit pentru partenerul de viață al deputatei, director adjunct în prezent. Păi parcă tocmai asta condamna „Lumina”, nepotismele și modul dictatorial de a conduce partidul. Ion Mocioalcă recunoștea că PSD nu e un partid de maici, iar Luminița Jivan confirmă din plin. Asta cu mușcatul mâinii care te-a hrănit nu-și are locul în politica zilelor noastre, cu atât mai puțin în PSD Caraș-Severin. În plus, demersurile Luminiței, jocurile neortodoxe pe care le-a făcut în toată această perioadă parcă ar duce către cu totul alte motive pentru scandalul din PSD Caraș-Severin decât viziunea diferită în ceea ce privește plecarea lui Liviu Dragnea. Pentru Dumnezeu, banu-i ochiul dracului!

UPDATE, ora 16.30

Luminița Jivan a ținut să dea o replică după cele scoase la iveală de oameni ce i-au fost alături până mai ieri. „Dezaprob categoric și dezmint tot ceea ce se afirmă că aș fi spus. E clar că disperarea este la cote maxime având în vedere că se apropie CEx-ul național. Să le fie rușine!”, a afirmat parlamentarul.