Lumina ajunge și în casa singurului locuitor din cătunul Preveciori!

preveciori

Un proiect mai vechi al administrației locale din Băuțar aduce lumină și speranță pentru singurul locuitor din cătunul Preveciori.

În cătunul situat la 15 kilometri de centrul comunei Băuțar, Preveciori, mai sunt astăzi în picioare doar opt gospodării, dintre care numai una locuită permanent. Din cauza condițiilor vitrege de trai, oamenii care au trăit odată aici au ales să se mute fie în centru de comună, fie în alte localități, urcând la mute ocazional sau la sfârșit de săptămână.

Chiar și așa, Primăria Băuțar a demarat, încă din această vară, o investiție în valoare de 200.000 de lei, prin care toate cele opt gospodării din Preveciori au fost dotate cu panouri fotovoltaice. „Finanțarea acestui proiect ne-a fost asigurată de Administrația Fondului de Mediu și este vorba despre o investiție în valoare de 200.000 de lei. Chiar dacă la Preveciori doar o singură gospodărie mai este locuită în permanență, iar celelalte temporar, oamenii venind aici mai mult în weekend, de acest proiect au beneficiat opt gospodării. Ultimul panou solar a fost montat deja, urmează doar să se mai monteze și instalația în interiorul ultimei locuinței.”, ne-a declarat Romeo Răduță, primarul comunei Băuțar.