Lugojul, sub restricții de noapte! După ora 20, persoanele fără certificat verde pot circula doar cu declarație

politie noaptea

Comitetul pentru Situații de Urgență Timiș, întrunit ieri, a hotărât ca în Lugoj să fie impuse restricții de noapte, din cauză că rata de infectare a depășit 7,5/1000 de locuitori.

În urma actualizării datelor în municipiul de pe Timiș rata era de 7,69/1000 de locuitori. Măsurile restrictive intră în vigoare din această seară și vizează în special persoanele nevaccinate. Acestea nu mai pot circula în intervalul orar 20.00 – 5.00, decât cu declarație pe proprie răspundere.

Persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală pot circula fără restricții în orice interval orar. Nu este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu. Conform scenariului, magazinele sunt deschide între orele 5.00 și 22.00, iar la restaurante, cafenele, săli de fitness, piscine, nunți, botezuri, spectacole și teatru pot merge doar persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală, până la ora 24. Competiții sportive în spații închise sau deschise sunt permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală doar între orele 5 – 24, până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului, cu distanță de minim 1 metru între persoane și cu măști de protecție.

Într-o situație similară cu Lugojul sunt și comunele Bethausen și Coșteiu, dar și alte unități teritorial administrative din județ – Becicherecu Mic, Foeni, Liebling, Otelec, Peciu Nou, Pișchia, Săcălaz, Sânandrei. Măsura se aplică pe o perioadă de 14 zile. Și Buziaș, Ohaba Lungă, Racovița, Fibiș, Ghilad, Giarmata, Giera, Jebel, Deta, Gătaia, Tormac vor avea restricții de noapte pe perioada weekendului, după ce au fost trecute pe anexa 2, cu rata de infectare mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori.