Ediţia a opta a Galei Premiilor Lugojene va răsplăti elitele oraşului care s-au afirmat în diferite domenii, pe plan local, naţional şi internaţional.
Evenimentul va avea loc la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu” astăzi, vineri, 7 decembrie, de la ora 18. Organizatori sunt Primăria Municipiului Lugoj și Fundația Europeană Drăgan, în parteneriat cu săptămânalul „Redeșteptarea”. Față de edițiile precedente, anul acesta vor fi acordate mai multe premii, prin introducerea unor noi domenii în care excelența merită aprecierea și recunoștința întregii comunități.
În ediția 2018 a Galei Premiilor Lugojene, Trofeul de Excelență pentru Cultură se va acorda ex aequo Corului „Ion Vidu” al Casei de Cultură a municipiului, cea mai veche formație corală din țară, cu istorie de peste 200 de ani și prof. dr. Constantin Stan Tufan, muzicolog, organizator al festivalurilor internaționale „Clara Peia” și „Tiberiu Brediceanu”. Trofeul de Excelență în educație revine profesorului Adrian Meleancă de la CSS Lugoj, recent promovat la lotul național de juniori al României. Trofeul de excelență în sport va fi adjudecat de Hertha Anițaș, dublă medaliată cu argint și bronz olimpic, campioană mondială la canotaj.
Trofeul de excelență în administrație revine pentru a doua oară în istoria Galei Biroului de Management, Proiecte și Programe din cadrul Primăriei lugojene, care a reușit anul acesta adjudecarea a patru proiecte europene, printre care o finanţare record de 5.252.000 de euro, cu fonduri europene, cea mai importantă din istoria orașului.
Trofeul de excelență în economie merge în acest an la unul din marii angajatori, societatea Rieker România, care a împlinit 20 de ani de activitate în orașul nostru. Premiul pe domeniul Social revine Detașamentului de Pompieri din Lugoj, iar trofeul special pentru întreaga carieră, Mariei Voronca, actriță și regizoare la Teatrul Municipal din Lugoj.
Marele Premiu și trofeul de excelență „Josif Constantin Drăgan” va fi decernat prof. univ. dr. Radu Emil Precup, decanul Facultății de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Politehnica Timișoara, considerat unul dintre cei mai buni automatiști din lume și care a devenit membru corespondent al Academiei Române.
Programul artistic va fi susținut de ansamblul clasic Art Kammerorchester din Timișoara, coordonat de Ovidiu Rusu. Soliști sunt Gabriela Varvari – mezzosoprană, Cristian Balașescu – tenor, Dan Patacă – bariton, Corina Murgu – vioară. În program sunt lucrări din creația compozitorilor Wolfgang Amadeus Mozart, Jules Massenet, Piotr Ilici Ceaikovski, Ciprian Porumbescu, Georges Bizet și Johann Strauss.