Inflația, bat-o vina! La Lugoj taxele și impozitele locale nu se majorează, dar cresc!

explo 1000x200

Administrația lugojeană nu va majora taxele și impozitele locale în 2019, acestea urmând să rămână la valorile de anul acesta. Teoretic, pentru că practic va exista o ușoară creștere generată de rata anuală a inflației.

La Lugoj, edilul-șef al orașului spune că situația economică permite ca taxele și impozitele să rămână la nivelul la care sunt acum, astfel că nu a existat nicio propunere de mărire a acestora, însă nu poate evita creșterea impusă de rata anuală a inflației.


„Primăria Municipiului Lugoj nu și-a propus să mărească taxele și impozitele. Rămânem la aceleași taxe și impozite pe care le-am stabilit și care se vor aplica și în 2019. De asemenea, facilitățile care am spus că se aplică până la 31 martie, respectiv bonificația de 10% reducere pentru plata integrală a impozitului, este valabilă în continuare. Am modificat doar ceea ce legea ne-a obligat, adică actualizarea cu rata inflației”, a declarant primarul Francisc Boldea.

Conform Ministerului Finanțelor Publice, rata inflației ce se va aplica pentru indexarea impozitelor şi taxelor locale aferente anului 2019 este de 1,34%.

Alte majorări posibile vor fi cele pentru clădirile și terenurile în paragină, primele care urmează să fie taxate cu 500% fiind suprafețele abandonate de pe raza orașului. Acestea au fost deja inventariate de către o comisie a Primăriei Lugoj, care a trimis și primele notificări în teritoriu.

banner 970 x 250