Ludovic Orban intervine în scandalul din PNL Caraș-Severin! Excluderea lui Torma e capitol încheiat!

Înainte de votul pentru excluderea primarului orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, din PNL, președintele Ludovic Orban a dat directive înspre Caraș-Severin care nu lasă loc de alte comentarii.

Starea conflictuală dintre președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, și primarul Adrian Torma nu e nouă și nu-i e străină lui Ludovic Orban. Cum nu-i e străină nici problema lui Felix Borcean, primarul Caransebeșului, cu conducerea județeană a partidului. Cu ocazia vizitei sale la Reșița, în campania electorală, președintele PNL, dar și liderii județeni ai partidului au evitat să răspundă întrebărilor legate de tensiunile interne. Tensiuni care acum au ca rezultat propunerea de excludere a lui Adrian Torma din PNL. Propunere ce va fi supusă votului Biroului Politic Permanent PNL Caraș-Severin chiar mâine. Orban s-ar fi pronunțat deja și toate calculele par să fie răsturnate.

Șeful administrației publice locale de la Moldova Nouă a discutat despre excluderea sa cu președintele PNL. Nu însă și cu Marcel Vela, liderul filialei județene. „Președintele Ludovic Orban mi-a spus că-mi susține abordarea și, cel puțin declarativ față de mine, nu a fost de acord cu o astfel de decizie pe care încearcă să o pună în aplicare Marcel Vela. Dar rămâne de văzut!”, a declarat Torma pentru expressdebanat.ro.

Edilul de la Dunăre mai spune că, până joi, când colegii săi de la Biroul Politic îi vor hotărî soarta, multe se pot întâmpla și că nu știe cât de mult se vor implica liderii din capitală în tranșarea conflictului din județ, ținând seama că acum „apa pe Dâmbovița e mai învolburată decât pe Dunăre sau pe Cerna”.

Torma nu-și pierde speranța și are convingerea că membrii BPJ care-i vor decide soarta, colegii lui de partid, vor face diferența între adevăr, orgoliu și mândria de „bănățan a lui Marcel Vela”. „Să ia o decizie bazată pe înțelepciune și pe construcția de viitor a Partidului Național Liberal!”, a îndemnat Adrian Torma.