Pe centura ocolitoare a Bocșei deja se circulă rapid, dacă ne uităm la pașii pe care i-a făcut administrația locală în doar câteva luni. S-a finalizat și licitația pentru studiul de fezabilitate și proiect tehnic, fiind depuse patru oferte atât de către companii românești, cât și străine.
După discuția purtată cu ministrul Sorin Grindeanu în luna decembrie, administrația locală din Bocșa are deja finalizat studiul de prefezabilitate și a finalizat licitația și pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Patru oferte au fost depuse până la termenul-limită (3 august). Este vorba despre trei ofertanți unici – doi din București și unul din Turcia, la care se adaugă o asociere de firme având ca lider o companie din județul Bihor.
Cei 12,5 milioane de lei necesari pentru această etapă sunt asigurați din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM.
Urmează evaluarea ofertelor, pas care are ca termen de finalizare data de 28 octombrie.
CITEȘTE ȘI: Centura ocolitoare a Bocșei – sens unic spre realizare!
Primarul Mirel Pascu estimează că întreaga centură de circa 13 kilometri va costa 40 de milioane de euro, însă prețul corect va fi stabilit odată cu finalizarea studiilor, la fel ca traseul adecvat pentru o astfel de lucrare.
„Această centură de ocolire nu are importanță doar pentru Bocșa, are importanță și pentru Reșița, și pentru Timișoara, pentru că face legătura între munte și ieșirea din țară și cred că fiecare ar trebui să ne bucurăm de acest lucru pentru că trecerea prin orașul Bocșa îngreunează foarte mult deplasarea și crește timpii dintre cele două orașe.”, ne-a declarat primarul Mirel Pascu.