FOTO Stadiul lucrărilor la Clinica de Balneologie. Va fi realizat și un acces în Parcul Copiilor

balneo2
explo 1000x200
Dominic Fritz a fost în vizită pe șantierul Clinicii de Balneologie, aflată în plin proces de reabilitare. Primarul Timișoarei anunță că va fi inclus și un acces direct în Parcul Copiilor, astfel încât persoanele care vor veni la tratament să treacă printr-o zonă verde.
Primarul Timișoarei a decis să facă o vizită pe șantierul Clinicii de Balneologie a spitalului municipal, unde au început lucrările de modernizare în vara anului trecut. Dominic Fritz a anunțat că i-a solicitat constructorului să includă și un acces direct în Parcul Copiilor.

balneo4

Am vorbit cu constructorul de la Clinica de Balneologie să includem un acces direct în Parcul Copiilor, pentru ca cei care vor veni aici la tratament să poată trece într-o zonă verde și nu direct în trafic și aglomerație. Lucrăm la clădirea nouă de la Balneo, de lângă Parcul Copiilor, care va avea parter și două etaje. Așteptăm ca până la finalul anului constructorul să finalizeze structura de rezistență. Clădirea veche este în reabilitare și bazinul interior va fi racordat la rețeaua de alimentare cu apă termală. După ce peste 12 ani a rămas în paragină, modernizăm Clinica de Balneo: cabinete medicale, cabinete de consultație, săli de tratament, vestiare și la parter sectorul de hidroterapie recreat. Se fac finisaje moderne, se schimbă instalațiile interioare și rețelele de utilități și vor fi achiziționate dotări medicale și mobilier”, a explicat edilul-șef.
Investiția este finanțată cu bani europeni și vizează corpul B al Clinicii de Balneologie, construit în anii 1960. În cadrul proiectului va fi reabilitat și bazinul cu apă termală. Valoarea contractului este de peste trei milioane de euro, iar lucrările ar trebui finalizate în primăvara anului viitor.

balneo6

balneo5

balneo3

balneo1