Romii din clanul Cârpaci au încercat să șantajeze Primăria Timișoara. Lațcău: „Ocupă în mod abuziv un teren”

52265108304 68a3eedb5c c
explo 1000x200

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, susține că romii din clanul Cârpaci ar fi încercat să șantajeze instituția. Totul cu scopul de a permite primăriei și constructorului care modernizează Clinica ORL să aibă acces la terenul din spatele șantierului, care este unul public, dar pe care romii au pus mâna în mod abuziv. Primăria a câștigat în instanță dreptul de a-l utiliza.

Clinica ORL a Spitalului Municipal Timișoara se află în plin șantier. În cadrul unei investiții în valoare de 7,5 milioane de lei, cu TVA inclus, un corp de clădire vechi a fost demolat și se va construi altul nou, care va avea parter și trei etaje.

Doar că reprezentanții Primăriei Timișoara s-au întâlnit cu o problemă în timpul lucrărilor. Și anume, legată de accesul la imobil.

52265323090 b8686ba3e5 c

Precum puteți să vedeți există un singur acces din stradă, unul pietonal, nu există acces rutier. Primăria Timișoara deține în spatele acestei clădiri un teren care este domeniul public, al primăriei, un teren care face practic parte dintr-o poveste veche, dar tristă a Timișoarei în care case de patrimoniu din zona Loga au fost luate de către clanurile de romi. Această casă care este în spatele nostru a fost preluată prin metode pe care nu mai vreau să le readuc în discuție, important este că noi ca primărie am inițiat un demers pe care până acum primăria nu l-a mai făcut niciodată. Am mers în instanță și am cerut acces prin ordonanță președințială și am câștigat acest acces”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Lațcău susține că vineri Primăria Timișoara a primit și motivarea sentinței, doar că s-a omis să scrie în ea că ordonanța de acces este una executorie, așa cum spune legea. În aceste condiții, instituția a întocmit o interpelare prin care le-a cerut judecătorilor să facă o completare prin introducerea în motivare și a acestei prevederi. Primăria vrea ca săptămâna viitoare să vină cu un executor judecătoresc și să intre în curtea ocupată abuziv de romi pentru a avea acces la Clinica ORL.

Mai mult, Ruben Lațcău susține că romii din clanul Cârpaci care au pus mâna pe teren au încercat să șantajeze atât constructorul, cât și Primăria Timișoara, pentru a avea acces.

52263872912 56be8a2b2c c

Avem nevoie să finalizăm acest corp de clădire până în decembrie 2023. Vorbim de fonduri europene pe care Primăria Timișoara trebuie să le acceseze, fonduri care sunt importante ca spitalul municipal să poată să aibă corpuri noi, să avem condiții în care pacienții să se simtă în siguranță și nu putem să ne lăsăm șantajați de clanurile de romi care au acaparat parte din patrimoniul Timișoarei. Și spun șantajat într-un mod destul de clar pentru că deși primăria nu a ieșit public cu aceste lucruri, de-a lungul timpului au existat mai multe contacte cu reprezentanți sau chiar cu romii care au preluat clădirea din spate și în momentul în care noi am turnat radierul și am săpat fundația respectivii cereau 200.000 de euro primăriei, constructorului, pentru a avea acces la șantier. De asta am mers în instanță ca să putem obține în mod legal acest acces pentru că nu este normal ca în Timișoara, în anul 2022, clanuri de romi din familia Cârpaci să șantajeze instituția primăriei cu acces pe propriul său teren”, a dezvăluit viceprimarul Timișoarei.

Din cauza conflictului cu romii, lucrările la Clinica ORL au fost sistate. Asta pentru că aceștia nu au mai permis accesul constructorului prin curte, pe terenul primăriei.

52265323905 65e8af9f8c c

52264838946 9463c8ff04 c

52264838616 9a90f8831e c

52264853373 ef4c998c84 c