Start vot! Timișenii, invitați să voteze proiectele care să fie finanțate prin bugetul participativ al județului

timisoara de sus
explo 1000x200

Sâmbătă se dă startul votului în cadrul programului de bugetare participativă al Consiliului Județean Timiș. Anul acesta, autoritățile județene au alocat acestui program 3 milioane de lei. 

Practic, CJ Timiș alocă banii, iar timișenii vin cu propuneri. După validarea lor de către o comisie, tot cetățenii decid, prin vot public, proiectele cu impact pozitiv pentru comunitate ce vor fi implementate de administrația județeană.

Pentru depunerea și votarea inițiativelor a fost dezvoltată platforma www.bugetareparticipativa.cjtimis.ro. Aici se regăsesc detaliile despre proiecte. Anul acesta, 13 proiecte intră în procesul de votare care se va încheia în 4 septembrie. Rezultatele vor fi afișate în 5 septembrie. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute. Fiecare proiect depus trebuie să se încadreze în limita a 1,5 milioane lei inclusiv TVA.

Inițiativele timișenilor vizează, printre altele, înființare unui centru de recuperare pentru minorii cu adicții, parcuri tematice, amenajarea și marcarea traseelor turistice, realizarea unui adăpost de câini, curățenia în județ, construcția unei scene acte artistice, siguranța rutieră și dezvoltarea de spații de agrement.

„M-am bucurat să văd că timișenii au venit cu propuneri pertinente, că își doresc să se implice în comunitate și că avem multe proiecte pentru îmbunătățirea calității vieții. Participarea la procesul de selecție este la fel de important ca propunerile. Vorbim de un demers democratic, deschis, unde decizia aparține fiecărui cetățean.”, a spus președintele CJT, Alin Nica.

După ce vor fi stabiliți câștigătorii va demara etapa de implementare a proiectelor. Anul acesta, CJ Timiș a alocat un buget triplu față de 2021.