Lucrările la rețelele de termoficare din Timișoara, încă nefinalizate

conducta4

O parte dintre timișorenii racordați la sistemul de termoficare centralizat nu au parte nici acum de căldură în locuințe. Asta pentru că nu au fost finalizate lucrările la rețele. Primarul Dominic Fritz spune că se intervine astfel încât aceste probleme să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt.

Probleme peste probleme în ceea ce privește furnizarea căldurii în locuințele timișorenilor de către Colterm. Pe lângă datoriile uriașe la furnizori și creșterea prețului la cărbune și gaz, unii cetățeni nu au căldură pentru că Primăria Timișoara nu a reușit să finalizeze toate lucrările la rețelele de termoficare. Dominic Fritz spune că ultimele puncte termice vor fi racordate la sistemul de termoficare în aceste zile.

Ultimele puncte termice urmează a fi racordate la sistemul de termoficare centralizat în contextul lucrărilor de retehnologizare. Sunt câteva avarii și se lucrează la ele în acest moment. Avariile au fost detectate la 3 puncte termice. Pentru unul dintre puncte, PT Păltiniș, urmează să fie identificată locația exactă a avariei. La acest punct a fost finalizată vineri și racordarea la Liceul Grigore Moisil. Reparațiile pentru Punctul Termic 16 (racordare a la Spitalul Victor Babeș și Generală 16) și pe conducta Traian Vuia/Lidia vor fi finalizate astăzi. De asemenea, le mulțumim pentru răbdare și înțelegere celor care au fost afectați de proiectul de retehnologizare a conductelor din oraș. Astăzi va fi pornită căldura pentru 3 imobile de pe strada București, iar mâine pentru un imobil de pe strada Martir Todorov. La următoarele puncte termice vor exista întreruperi ale furnizării pentru înlocuirea țevilor: PT 21 (până în 30.10), PT 63 (5 imobile – până în 23.10, 3 imobile până în 30.10), PT 45 (până în 30.10), PT 98 (până în 22.10)”, a explicat primarul Timișoarei.

Vă reamintim că, miercuri, Primăria Timișoara a anunțat că E.On nu va mai furniza gaz societății Colterm începând cu data de 25 octombrie, din cauza datoriilor. Dominic Fritz crede că doar Guvernul mai poate ajuta compania pentru a trece peste această iarnă.

Facem în acest moment toate demersurile pentru a asigura în continuare furnizarea agentului termic în oraș. Situația pieței energetice este critică, am avut nenumărate întâlniri și discuții în această săptămână cu miniștri, responsabili guvernamentali și alți primari de municipii. Toate orașele mari suferă de explozia prețurilor, dar situația noastră este mai dificilă, Colterm nu are contract pe termen lung cu E.On din 2017, din cauza datoriilor acumulate încă din 2013. Am solicitat sprijinul Guvernului pentru a trece peste această iarnă dificilă”, a precizat primarul Timișoarei.

conducta3

conducta2

conducta1