Lucrările la rețeaua nouă de canalizare sunt la jumătate în zona Calea Caransebeșului – Calea Severinului

promovare online Timisoara Casa Auto

Hidroconstrucția Caransebeș trebuie să finalizeze lucrarea de introducere a rețelei de canalizare pe Calea Severinului, fără a mai crea disconfort locuitorilor din zonă.

La solicitarea Consiliului Județean Caraș-Severin, reprezentanți ai constructorului și ai Aquacaraș Caransebeș s-au întâlnit pe teren pentru a vedea stadiul lucrărilor de introducere a noii rețele de canalizare, care stagnează de luni bune în zona Calea Caransebeșului.

Potrivit viceprimarului municipiului Caransebeș, Bebe Pasere, deși plângerile ajung la Primărie nu este problema administrației publice locale:

promovare banner maxagro

Noi am tot ajutat oamenii din zonă, pentru că plângerile ajung la noi. Sunt 11 proprietari de case care, de când au început săpăturile în zonă au probleme de infiltrații în beciurile caselor. Și asta pentru că bazinul de colectare construit este peste nivelul fundației caselor, astfel că, până când Hidroconstrucția nu va realiza un bypass lângă canalul de colectare problemele nu vor dispărea. Să sperăm că se va remedia această problemă de către constructor”, ne-a declarat viceprimarul Bebe Pasere.

Coordonatorul stației Aquacaraș Caransebeș, Daniela Novac ne-a precizat că angajații societății au reușit să scoată apa din beciurile a trei case afectate în aceste zile, lucrându-se cu două autoutilitare din dotare. Până când nu se vor încheia lucrările pe Calea Caransebeșului, cu continuare pe Calea Severinului, avarii la conducta principală de apă vor tot apărea, pentru că cele două rețele sunt apropiate și, sub greutatea utilajelor țevile cedează. În prezent lucrarea de introducere a rețelei de canalizare este realizată în proporție de 50% în zona Calea Caransebeșului – Calea Severinului.

publicitate tmc 640