FOTO. Vaccinarea populației, subiect de graffiti la Moldova Nouă

Pandemia a generat o serie de măsuri dure din partea autorităților, prin restricționarea unor drepturi și libertăți, în special în lunile de izolare. Mai apoi, campania de vaccinare, rapiditatea imunizării și insuficienta informare a populației au dus la acumularea unor frustrări manifestate printr-un act pseudo-artistic: graffiti.

Reacțiile unor persoane în legătură cu modul în care se desfășoară campania de vaccinare au fost transpuse pe diferite clădiri din localitatea Moldova Veche, acestea având un conținut virulent împotriva imunizării, precum și împotriva inițiatorului acesteia, dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, asta în ciuda faptului că autoritățile încearcă, prin acest demers, revenirea la normalitate.

Deși autorii graffitiurilor nu sunt cunoscuți încă de polițiști, gestul lor putând fi caracterizat de unii ca fiind o simplă joacă de copii, să nu uităm totuşi că astfel de lucrări „artistice” („Jos Ceaușescu, jos comunismul”), apărute pe multe blocuri din marile orașe, au fost cele care au prevestit căderea regimului comunist în România.

„Poliția orașului Moldova Nouă a fost sesizată, în cursul săptămânii, despre această situație. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și continuă cercetările în vederea identificării autorilor și tragerii la răspundere penală a acestora.”, au ţinut să transmită reprezentaţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.