Eugen Băleanu – primar, Ion Chisăliță – vicepreședinte al Consiliului Județean – rețeta ideală pentru prosperitatea orașului Moldova Nouă

Reluarea alegerilor pentru funcția de primar la Moldova Nouă este o oportunitate pe care Eugen Băleanu, candidatul Partidului Verde pentru Primărie, are de gând să o valorifice la maximum. Ca atare, în viziunea omului de afaceri, problemele orașului de la Dunăre pot fi soluționate fără doar și poate doar dacă reprezentantul formațiunii conduse de Florin Călinescu, în calitate de viitor edil, luptă alături de Ion Chisăliță, din postura de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, nicidecum unul împotriva celuilalt.

„Rețeta ideală pe care o propun comunității locale și județene este următoarea: Ion Chisăliță – vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, și Eugen Băleanu – primar al orașului Moldova Nouă. Am fi extrem de reprezentați în cadrul Consiliului Județean pentru că, niciodată, în toată conjunctura politică, nu ne vom mai întâlni cu asemenea facilitate în care să poți deține și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, și cea de primar. Cred că, împreună, am putea depăși toate barierele. Sunt convins că și domnul Chisăliță își dorește același lucru, dar, fiind implicat în această politică, dumnealui nu-și permite asta pentru că este foarte mândru. Acesta este adevărul. Este foarte mândru să mai piardă o bătălie! Şi cu cine? Cu cel clasat inițial pe locul trei. Pe de altă parte, cred că are și o obligație față de partid.”, a precizat Eugen Băleanu.

Conștient de faptul că provine dintr-un partid mic, fără reprezentare în cadrul celei mai importante administrații publice din județ, totuși președintele verzilor din Moldova Nouă rămâne la ideea conform căreia ar putea colabora extrem de bine cu actualul cel mai important om din Caraș-Severin, Romeo Dunca, pe lângă elementul comun – mediul de afaceri, ambii dorindu-și prosperitate economică și turistică nu doar la Moldova Nouă, ci în întreg județul:

„Între Moldova Nouă și Consiliul Județean există un parteneriat legat de SC Eoliana Caraș SRL, societatea comercială care operează bacul între localitățile Moldova Nouă și Golubac. Eu am un respect deosebit față de domnul Dunca, ne cunoaștem și cred că respectul este reciproc. Împreună trebuie să trecem peste toate problemele. Dacă voi fi ales primar, voi dormi la ușa Consiliului Județean. Mă scoate pe ușă, intru pe geam. Dumnealui e ardelean și sunt convins că tot ceea ce a promis în campania care l-a adus în vârful Consiliului Județean, în fotoliul de președinte, va fi respectat. Până acum, Consiliul Județean Caraș-Severin a fost condus politic și nu a avut în vedere dezvoltarea, infrastructura, bunăstarea, dovadă că, în Banat, suntem pe ultimul loc, deși suntem județul cu cel mai mare potențial economic și turistic. Repet, voi dormi la ușa Consiliului Județean! Nu mă voi mișca de acolo până nu rezolv problemele orașului Moldova Nouă împreună cu domnul Dunca.”, este mesajul pe care antreprenorul din orașul aparținător Clisurii Dunării a ținut să-l aducă în fața electoratului care se va prezenta duminică la urne.

(E).