Aquacaraș pune în legalitate locuitorii barăcilor din Balta Sărată!

Aquacaraș a inițiat o lucrare de branșare la rețeaua de apă a locuitorilor de la barăcile din Balta Sărată! Niciodată în istoria postdecembristă a municipiului locatarii nu au consumat apa legal.

Angajații societății Aquacaraș lucrează în această perioadă în zona Balta Sărată, acolo unde este cunoscută situația familiilor defavorizate, care ani de zile și-au făcut tot felul de improvizații pentru a beneficia de apă potabilă, fără a plăti vreun leu pentru acest beneficiu, ne-a precizat Daniela Novac, coordonatorul stației Aquacaraș Caransebeș.

Noi în prima etapă am vorbit cu oamenii, le-am explicat că trebuie să intre în legalitate și să beneficieze de condiții la utilități. Astfel am realizat în a doua etapă lucrări de vidanjare și de curățare a rețelei de canalizare, iar acum în a treia etapă am început racordarea la utilități. Ceea ce înseamnă branșarea la conducta de apă și canalizare, montarea de apometre individuale și întocmirea de contracte între noi, ca societate și utilizatori.”, ne-a declarat Daniela Novac.

leader board 728 x 90 px

Șefa Aquacaraș Caransebeș a mai precizat că în prezent din cele 30 de barăci, lucrările s-au realizat pentru jumătate, urmând ca până la sfârșitul lunii ianuarie să se încheie. După racordarea celor 30 de barăci și contorizarea lor, în această zonă a cartierului Balta Sărată nu se vor mai pot semnala pierderi pe rețeaua de apă și vor veni bani la bugetul societății în urma încasării lunare de la utilizatori.