FOTO. Noi doze de vaccin anti-COVID-19 pentru Caraș-Severin. Cum decurge campania de vaccinare?

untitled design set 970x90 px

Dacă la începutul săptămânii județul Caraș-Severin a primit 1.434 doze de vaccin necesare imunizării populației, numărul mare al persoanelor care s-au înscris pentru vaccinare a făcut ca autoritățile să suplimenteze acest număr cu încă 1.656 de doze, mai ales că la nivelul județului sunt funcționale doar trei din cele 16 centre desemnate pentru vaccinare, respectiv în orașele: Moldova Nouă, Oravița și Caransebeș.

Faptul că persoanele care s-au înscris pe platforma online de vaccinare pot fi repartizate la oricare din cele trei centre care desfășoară acțiunea de imunizare pe raza județului i-a determinat pe coordonatorii operațiunii de vaccinare să suplimenteze numărul de doze. Astfel, din cele peste 3.000 de doze de vaccin, mai exact 3.090 de care a beneficiat județul Caraș-Severin săptămâna aceasta, 648 au ajuns la Moldova Nouă, 954 la Oravița, 90 la Reșița pentru imunizarea cadrelor medicale care nu reușit să se vaccineze în prima fază, dozele rămase urmând să ajungă inclusiv la Caransebeș, totul în funcție de numărul solicitat de către cei angrenați în procesul imunizării.

 

Deși la nivel național campania de vaccinare se desfășoară în mod haotic, cu aglomerație la centrele de vaccinare, în cazul Ambulatoriului Integrat din cadrul Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, spre exemplu, lucrurile par să se deruleze în mod eficient și organizat, respectându-se timpii de așteptare. Astfel, conform evidenței raportate de reprezentanții unității medicale, începând de luni, 18 ianuarie, până la mijlocul săptămânii, miercuri, 20 ianuarie, au fost imunizate 246 de persoane, respectiv 48 – luni, 78 – marți și 120 – miercuri.

publicitate ziar expresb 1000x100

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, dozele de vaccin care deservesc imunizării cărășenilor sunt asigurate de Centrul Regional de Distribuție Timișoara, în funcție de numărul solicitărilor.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/