Lucrările la noua maternitate a Spitalului Județean din Timișoara ar putea începe într-o lună

explo 1000x200

Președintele CJ Timiș a informat-o, vineri, pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, că se așteaptă începerea lucrărilor la noua maternitate a Spitalului Județean din Timișoara. Administrația județeană ar vrea ca șantierul să fie deschis într-o lună. 

Noua maternitate ar urma să fie amplasată între Spitalul Județean și Casa Austria din Timișoara. Documentația este finalizată, se așteaptă doar începerea execuției în teren, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica.

„Aici vom realiza noua maternitate, practic e prima clădire după 1989 de acest gen construită în Timișoara.”, a spus Alin Nica. „E un proiect pe care îl desfășoară Consiliul Județean Timiș pe Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, deci cu bani europeni, și sper să obținem autorizația cât mai repede. Am depus documentația chiar înainte de Paști și dacă obținem autorizația rapid, într-o lună sper să punem piatra de temelie. Avem constructorul selectat, vrem să începem lucrările. Sper să fie cea mai modernă maternitate din țară.”, a adăugat Nica.

Aici ar urma să fie relocată Clinica Bega din Timișoara.

„Clinica Bega este acum într-o clădire foarte veche, cu circuite epidemiologice complet depășite, în care am investit foarte mult de-a lungul anilor, în tot felul de reparații, dar nu răspunde nevoilor sec. XXI. Este foarte important și un act de normalitate construcția acestei maternități. În aceeași clădire va fi relocată și Secția de Neonatologie pe care o avem, una din secțiile cele mai performante din România.”, a spus și directorul Spitalului Județean din Timișoara, Raul Pătrașcu.

În februarie, Alin Nica anunța că noua maternitate este într-un blocaj generat de lipsa unui aviz de mediu. Contractul pentru proiectarea și execuția noului spital a fost semnat în iulie anul trecut, iar până în decembrie ar fi trebuit să fie gata proiectul tehnic. Contractul semnat în iulie 2020 are o valoare de 28,5 milioane de lei. Maternitatea ar trebui să fie gata în 31 octombrie 2022. Suprafața noii construcții va fi, potrivit contractului, de 5.000 mp. Noul spital este prevăzut cu terapie intensivă, compartimente de fertilizare in vitro, ginecologie, chirurgie laparoscopică, săli de naşteri, bloc operator şi camere de gardă.

banner 970 x 250