Lucrările din Parcul Civic, șanse să fie finalizate până la sfârșitul verii

286876434 5198082926934081 7092549702516144457 n

Gata cu blocajele în Parcul Civic, aflat chiar în centrul Timișoarei. După aproape doi ani și jumătate de la începerea lucrărilor, sunt șanse ca acestea să fie finalizate până la sfârșitul verii. „Suntem acum într-o fază avansată”, a precizat viceprimarul Ruben Lațcău.

În sfârșit, sunt șanse să fie finalizate lucrările de modernizare a Parcului Civic din centrul Timișoarei, după aproape doi ani și jumătate de la începerea lor.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, susține că de vină pentru că aceste lucrări au durat atât de mult timp ar fi fosta administrație, care nu a pregătit așa cum trebuie planificarea și proiectarea.

Proiectul din 2018 sau 2017 pentru reabilitarea Parcului Civic este un proiect cu carențe evidente. Cu carențe de proiectare, în primul rând, și de planificare. De la planificarea că forajele tehnice care se vor executa pentru alimentarea cu apă nu vor fi executate pe acest contract, ci pe un alt contract separat, unde cantitatea și debitul nu se potrivește, de la planificarea deficitară a unei lucrări de investiții pe un amplasament pe care în același timp planificăm o schimbare de rețele edilitare, în cazul de față, termoficare. Sunt multe alte exemple de planificare și proiectare defectuoase și în mod evident în momentul în care planificarea și proiectarea sunt defectuoase, iar firma care vine la licitație este și o firmă în insolvență, este clar că este un mix care, din păcate, nu funcționează foarte bine”, a declarat Ruben Lațcău.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Totuși, viceprimarul Timișoarei susține că proiectul se află într-o fază avansată, fiind mari șanse ca lucrările să fie recepționate până la sfârșitul verii.

Suntem acum într-o fază avansată și sper ca până la sfârșitul acestei veri să putem să avem acest parc recepționat, acest contract închis, trecut de faza de recepție. În mod evident, constructorul va trebui să facă toate remedierile necesare, iar când va sosi momentul ca parcul să fie predat primăriei și contractul finalizat, acesta nu doar trebuie să aibă gazonul întreținut, dar să aibă și toate sistemele de irigații funcționale și, practic, tot proiectul să fie executat așa cum trebuie. Dincolo de faptul că anumite elemente din proiect, de exemplu acele dale din beton din piatră foarte mari, trotuarele nu cred că erau astfel de trotuare de făcut în centrul orașului, dar pentru ce s-a gândit și aprobat în 2018 nu vă pot răspunde”, a afirmat Ruben Lațcău.

publicitate si promovare online banner maxagro