Calea Timișoarei din Giroc, punct negru pe harta accidentelor

received 491831899341334
promovare online Timisoara Casa Auto

Calea Timișoarei din comuna Giroc este un punct negru pe harta accidentelor rutiere din județ. Șoferii circulă cu viteze mari și incidentele neplăcute sunt la ordinea zilei.

Potrivit datelor oficiale ale Poliției Județului Timiș, în 2021, pe Calea Timișoarei, au avut loc 11 accidente, soldate cu 14 persoane rănite ușor. Anul acesta, în primele 5 luni, au fost înregistrate deja 7 accidente. Opt oameni au fost răniți și unul a decedat.

Statistica se referă numai la accidentele soldate cu victime, nu și la cele în care s-au înregistrat doar pagube materiale, cum sunt tamponările.

promovare banner maxagro

„Precizăm faptul că, echipajele de poliţie rutieră au fost direcţionate frecvent pe strada Calea Timişoarei din localitatea Giroc, judeţul Timiş, fiind utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele din dotare, în vederea depistării conducătorilor de autovehicule care nu respectă normele rutiere, precum şi a prevenirii producerii accidentelor de circulaţie. De asemenea, în cursul acestui an, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara, au transmis două notificări administratorului drumului public, cu privire la remedierea deficienţelor părţii carosabile, identificate pe strada Calea Timişoarei din localitatea Giroc, judeţul Timiş”, ne-a transmis IPJ Timiș.

Locuitorii din Giroc au tot atras atenția autorităților, pe grupuri de profil de pe rețele sociale, de necesitatea instalării unor calmatoare de viteză pe această stradă. O altă propunere a fost amplasarea de semafoare la toate trecerile de pietoni. Viteza rămâne principala cauză a accidentelor de pe Calea Timișoarei.

publicitate tmc 640