Lucrările de modernizare continuă: strada Grigore Alexandrescu va fi reabilitată, strada Mareșal Constantin Prezan se extinde la patru benzi, iar Spitalul de Copii va avea parcare etajată

Nicolae Robu a anunțat încă două proiecte de modernizare stradală care urmează să fie efectuate în municipiul Timișoara. Astfel, strada Grigore Alexandrescu, pe tronsonul Calea Torontalului-Calea Aradului va fi modernizată, strada Mareșal Constantin Prezan va fi extinsă la patru benzi de circulație și Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” va avea parcare supraetajată. 

Modernizarea de pe Grigore Alexandrescu

5,5 milioane de lei vor fi costurile investiției, care va fi gata în opt luni. Contractul de execuție a lucrărilor este semnat din 6 mai, iar firma care se va ocupa de lucrări este Superconstruct SRL. „Mă bucur că în sfârșit am semnat contractul de execuție și dăm ordinul de trecere la treaba. Firma este o firmă serioasă, din experiența noastră de colaborare, și vor fi mulțumiți și cetățenii afectați de starea acestei străzi”, a precizat Nicolae Robu.

Patru benzi pe Mareșal Constantin Prezan

Extinderea stradală va porni din Calea Martirilor și se va întinde până la sensul giratoriu AEM, inclusă fiind și strada Venus. Primarul Timișoarei spune că atunci când traficul va fi de o intensitate scăzută, pe una din benzile de pe ambele sensuri se va putea și staționa pentru parcare. Lucrările încep după patru licitații eșuate. Valoarea lucrărilor este de 36 de milioane de lei și vor fi executate de către Societatea Strava în 16 luni.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Parcare etajată pentru Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”

Pentru Spitalul de Copii a fost pregătit un Plan Urbanistic de Detaliu pentru proiectarea unei parcări cu două nivele subterane și trei etajate. Proiectul va fi scos în curând la licitație.

publicitate si promovare online banner maxagro