Bugetul scăzut nu oprește dezvoltarea Timișoarei! „Nu am renunțat la investiții, am dat drumul la toate licitațiile!”

explo 1000x200

Efectele economice cauzate de pandemie s-au simțit în bugetul Timișoarei, care înregistrează încasări mai scăzute. Nicolae Robu nu este descurajat de sumele micșorate față de anul precedent și spune că toate licitațiile pentru proiectele locale sunt organizate în mod normal.

Bugetul Timișoarei înregistrează o scădere de aproximativ 38 de milioane de lei doar pe lunile martie și aprilie față de aceeași perioadă din 2019. Primarul speră ca odată finalizată starea de urgență să fie resimțită o revenire a încasărilor la bugetul local. „Încasările din martie 2019 au fost de 109 milioane RON, în martie 2020 au fost 77,4 milioane RON. Pe aprilie 2019 am avut 60 de milioane de lei ca încasări, în aprilie 53,8 de milioane de lei. Efectele s-au simțit în martie, aprilie și se simt în continuare. Sper ca după 15 mai, ușor, să ne revenim și să avem încasări mai mari.”, a explicat primarul Timișoarei.

Pandemia nu oprește investițiile în oraș. Nicolae Robu spune că licitațiile se derulează, dar lucrările nu încep până când nu există o acoperire certă din punct de vedere financiar pentru susținerea execuției lucrărilor. Robu își pune speranțele în găsirea de finanțări atât de la bugetul național, cât și din alte surse pentru a continua dezvoltarea proiectelor. „Nu am renunțat la investiții. Am dat drumul la toate licitațiile, dar nu dăm ordin de începere a lucrărilor decât în măsura în care știm că avem acoperire financiară încât să și susținem lucrările. Lăsăm să curgă totul în gândirea pozitivă că, și pe seama deficitului bugetar, care nu va mai fi așa cum fusese planificat, și prin alte pârghii, vom putea să facem față din punct de vedere financiar.”, a precizat Nicolae Robu.