Modul în care constructorii lucrează pentru reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și introducere a canalizării a fost sesizat în repetate rânduri atât de beneficiarul lucrării, Consiliul Județean, cât și de primarii orașelor în care acestea se fac.
Pe lângă întârzierea reclamată din cauza muncitorilor puțini care sapă, haosul lăsat în urmă de constructor îi supără pe primari. În aceeași situație este și orașul Oțelu Roșu, unde firmele uită să reabiliteze zonele în care lucrează pentru introducerea noilor țevi. Deși administrația s-a arătat indulgentă și cere și mai multă eficiență în acest sens, reprezentanții Primăriei Oțelu Roșu nu vor ezita să treacă la aplicarea de amenzi.
În plus față de aceste lucruri, mai nou, și locuitorii încep să reclame investiția. Și asta, nu pentru că ar strica să „primească” civilizația pe strada lor, ci sunt îngrijorați pentru faptul că structura de rezistență a caselor le-ar putea fi afectată. Să se asigure că se vor lua măsuri, unul dintre cetățenii orașului s-a prezentat la cea mai recentă ședință de Consiliu Local să le explice aleșilor problemele pe care le întâmpină. Prin urmare, deși lucrările de canalizare și de introducere a rețelei de apă pe străzile din Oțelu Roșu sunt la început, acestea au reușit să îi supere pe oameni. Cetățenii s-au plâns la administrația publică locală de faptul că săpăturile ajung să fie efectuate chiar lângă case, punând astfel în pericol rezistența construcției în care locuiesc. Un proprietar de locuință a reclamat faptul că fundația casei ar putea fi grav afectată, pentru că în fața imobilului său șanțul a fost săpat la 5 metri adâncime și la mai puțin de 1 metru și jumătate de construcție. Primarul Luca Mălăiescu i-a răspuns cetățeanului că proiectul nu a fost întocmit de administrație, ci este o lucrare de amploare coordonată de Consiliul Județean și implementată de Aquacaraș, care cu siguranță ține cont de normele europene.
,,Ceea ce putem face noi, legal, este să nu acordăm autorizație de construcție pentru următoarea stradă în lucru până când zona în care au fost introduse țevile și s-au efectuat probele nu este readusă la forma inițială. Atât putem face și vom ține cont de acest lucru, pentru ca orașul să nu arate ca un șantier în lucru. În rest, este în sarcina Aquacaraș să verifice dacă proiectul este respectat. Nemulțumiri vor mai fi, pentru că lucrarea se întinde pe tot parcursul anului și de multe ori pe bună dreptate. Canalizarea în unele locuri ajunge până la 4-5 metri adâncime. Este normal ca strada să suporte modificări. Noi vrem doar ca odată ce se încheie lucrările pe o stradă aceasta să fie reparată, pentru că altfel vom acorda amenzi și, ceea ce este și mai important, nu vom emite autorizații de construcții pe următoarele tronsoane de străzi solicitate. Astfel, s-au refăcut străzile Cimitirului și Liliacului, primele două zone unde a fost introdusă rețeaua de apă și canalizare. Sunt singurele reabilitate în totalitate!”, a declarat primarul orașului, Luca Mălăiescu.
În paralel, conducerea Consiliului Județean și-a manifestat nemulțumirea vizavi de stadiul derulării lucrărilor. Oficialii de la Palatul Administrativ le-au recomandat constructorilor din toate orașele să intensifice ritmul săpăturilor, pentru că termenele cu siguranță nu vor mai fi prelungite. La ridicarea stațiilor de epurare, investițiile sunt oarecum în grafic. La Oțelu Roșu vor fi reabilitați 26 de kilometri de canal și 20 de kilometri de rețea de apă, iar până la ora actuală au fost reabilitați aproape 5 kilometri de rețea.