Lucrări pompieristice! Investițiile realizate înaintea alegerilor locale, prost făcute și nefinalizate

Avântul lucrărilor de campanie s-a sfârșit brusc, odată cu pierderea alegerilor locale de către fosta administrație Boldea. Majoritatea au fost realizate pompieristic, prost și fără a fi terminate.

Strada Livezilor este un exemplu elocvent. Modernizată înainte de alegeri, după ani buni de așteptare, artera nu este nici acum finalizată. Oamenii au așteptat ani buni rețeaua de canalizare, dar într-un final a venit doar asfaltul, care la prima vedere arată bine. Doar că, în graba lor de a termina treaba până la alegeri, muncitorii au montat un hidrant chiar pe mijlocul rigolei, pe principala pantă dintre kilometrul 5 și strada Salcâmilor. Acolo șanțurile sunt betonate, însă pe aproape jumătate din stradă ele au fost săpate, dar au rămas tot din pământ.

leader board 728 x 90 px

„Au lucrat pe fugă, fără a da o prea mare importanță calității lucrărilor. Asfaltul pare în regulă, dar șanțurile au rămas pe jumătate nebetonate. Deja au început să fie acoperite de pământ. În plus, au mai și montat un hidrant chiar pe mijlocul unei porțiuni unde apa, în caz de ploaie, are cea mai mare densitate. Drumul va trebui din nou spart, dacă se va introduce vreodată canalizarea și pe aici.”, ne-a spus Alecu Simion, care are o proprietate în perimetrul respectiv.

Tranșee pe Poalele Viilor!

Mai jos, la niciun kilometru de Livezilor, intrăm pe strada Poalele Viilor. „Modernizată” în urmă cu vreo doi ani, aceasta este plină de tranșee, dintr-o parte într-alta. Pe lângă gropi, mai sunt instalate și indicatoare de semnalizare, care te îndrumă să intri direct în curțile oamenilor. „S-a lucrat sub orice critică. Rețelele de apă sunt praf și au apărut tot felul de avarii. Strada e ca după război. Era mai bună, când nu era asfalt.”, ne-a declarat Sorin Bunoacă. La capătul arterei, intrăm pe „Agriculturii”. Praf și aceasta! Trebuia asfaltată până la alegeri. Mai departe, intrăm pe strada Cloșca. Un șanț realizat pe mijlocul ei rupe autoturismele.

„În urmă cu câteva luni a fost săpat un șanț de-a latul, probabil pentru un racord la canalizare. Mult timp a stat cu două plăci de fier pe el. Apoi, s-a asfaltat, doar că în scurt timp s-a lăsat în așa fel, încât a revenit la forma inițială. Mi-am distrus telescopul de pe dreapta, într-o dimineață când mă grăbeam la serviciu.”, ne-a transmis Constantin Anghel, din Lugoj. Exemplele pot continua cu alte străzi modernizate „pompieristic”, cum ar fi Nera, Vladimirescu, Splaiul Morilor etc.