„Cheltuielile edilului cu PFA-uri şi alte proiecte fantasmagorice au făcut ca Primăria Oraviţa să rămână fără bani”

Incapacitatea Primăriei Oravița de a achita, pentru a doua oară, sumele datorate către Bursa de Valori București este sancționată de Liviu Almășan, cu atât mai mult cu cât reprezentanții Primăriei dau vina pe criza creată de coronavirus și pe faptul că nu s-au adunat destui bani din taxe și impozite.

Depășirea termenelor limită de plată pentru obligațiunile emise în anul 2008 au fost cauzate, în opinia reprezentanților UAT-ului de pe Valea Carașului, de prelungirea stării de alertă în contextul epidemiologic, coroborată cu imposibilitatea de încasare a impozitelor și taxelor locale. Nu de aceeași părere este Liviu Almășan, om de afaceri orăvițean și consilier local în cadrul Primăriei Oravița.

Chiar dacă împrumutul contractat de Primăria Oravița a fost în mandatul unui alt edil, reprezentantul Pro România, Liviu Almășan, om cu o experiență de peste 20 de ani în administrația publică, îl face vinovat de întreaga situație pe Dumitru Ursu, actualul primar al urbei. De ce? Pentru că, subliniază omul de afaceri, administrația Ursu nu a știut să pună accent pe prioritizarea datoriilor existente, ci mai degrabă pe risipirea banului public în vederea proiectelor fantasmagorice.

1000x200 dacus 02

„Sunt datorii foarte mari. Actualul edil cheltuie banul public fără responsabilitate. Referitor la situația BVB, unde deja nu s-a mai plătit a doua tranșă pentru împrumutul luat pe vremea primarului Ioan Goga, în opinia mea, constituie o premieră pentru România. Deși actualul primar a afirmat că nu are bani fiindcă nu se plătesc taxele și impozitele, eu cred că nu este adevărat. Cheltuielile lui cu PFA-uri și alte proiecte fantasmagorice au făcut ca primăria să rămână fără bani și cred că va avea de dat cu subsemnatul pentru că am înțeles că s-au deturnat și fonduri de la alte lucrări. Cu banii alocați la începutul anului 2020, nu înțeleg de ce nu s-a plătit. Trebuia întocmită o listă a priorităților, nu să plătim oameni care nu fac nimic și stau la primărie doar ca să-l laude pe primar”, a precizat, pentru expressdebanat.ro, Liviu Almășan.

 

publicitate si promovare online banner maxagro