Lucrări de anvergură în orașul de pe Cerna! Se conturează internatul Liceului „Hercules”

liceu hercules

După numai câteva săptămâni de la organizarea șantierului, internatul liceului din Băile Herculane prinde contur. Prima parte a lucrării este încheiată, s-au ridicat trei etaje, iar zilele acestea se lucrează la partea de acoperiș. Primarul orașului de pe Valea Cernei, Cristian Miclău, se declară mulțumit ritmul menținut de constructor, dar și de execuția lucrării.

Liceul «Hercules», în care cei mai mulți dintre noi am învățat, este într-un proiect de extindere, dezvoltare și modernizare cu fonduri europene. Lucrările se desfășoară într-un ritm alert, iar clădirile noi din proiect cresc văzând cu ochii. Doresc să felicit constructorul, muncitorii și pe toți cei implicați în proiect pentru dedicație și eficiența de care dau dovadă și le urez să o țină tot așa până la terminarea lucrărilor! Este un proiect de dezvoltare de care vor beneficia copiii noștri, care vor avea condiții mai bune pentru a învăța și a-și putea îndeplini aspirațiile.”, a declarat primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău.

Miclău a mai precizat că în clădirea internatului geamurile au fost montate deja, iar constructorul nu va întrerupe lucrările pe perioada iernii, acestea urmând să continue la interior.

Pe lângă extinderea liceului, prin proiect mai sunt prevăzute lucrări ce constau în: anveloparea imobilului actual, inclusiv izolarea termică a unora dintre planșee, zugrăvirea integrală a unității de învățământ, înlocuirea parțială a pardoselilor, a instalației și aparatajului electric, înlocuirea coloanei de apă ce alimentează liceul, montarea de hidranți interiori, înlocuirea caloriferelor, a jgheaburilor și burlanelor, consolidarea îmbinărilor acoperișului, realizarea de trotuare perimetrale etc.

De asemenea, infrastructura școlară va fi adaptată pentru persoanele cu dizabilități. Liceul va fi, totodată, dotat cu mobilier și echipamente IT.

internat hercules