UVT în clasamentul URAP – University Ranking by Academic Performance 2021 – 2022

uraplogo
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Rezultatele celui mai recent clasament internațional URAP – „University Ranking by Academic Performance 2021 – 2022”, care indică ierarhia universităților în funcție de  standardele performanței științifice, plasează Universitatea de Vest din Timișoara pe locul 2285 în topul celor 3000 de universități din lume, o poziție în proximitatea celei ocupate anul trecut. URAP este un clasament alcătuit exclusiv din indicatori de performanță științifică, cu un specific aparte, acela de a nu ține cont de dimensiunea universității.

În calculul scorului total URAP se iau în considerare datele disponibile în InCites, o platformă a Clarivate Analytics cu privire la:

  • numărul total de articole – 21% (perioada de referință 2020),
  • număr total de citări – 21% (perioada de referință 2016-2020),
  • numărul total documente științifice (inclusiv capitole de carte, lucrări în volumele conferințelor etc.) – 10%,
  • total impact articole – 18%,
  • total impact citări – 15% și
  • numărul colaborărilor internaționale – 15%.

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Comunitatea academică din UVT promovează participarea la proiecte de cercetare și granturi științifice de talie internațională, cu mare relevanță în planul cunoașterii și inovării, atât prin tematicile și obiectivele de studiu, cât și prin gradul de aplicabilitate al rezultatelor obținute. Această abordare, concentrată spre cercetare și inovare, este confirmată și prin plasarea Universității de Vest din Timișoara în prestigiosul clasament internațional al performanței științifice „University Ranking by Academic Performance 2021 – 2022”, un rezultat al prioritizării pe care cercetarea o cunoaște în UVT.”

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

URAP este o clasificare internațională prezentă din 2009 și acoperă aproximativ 3000 de instituții de învățământ superior din lume, ceea ce face ca acest ranking să fie unul dintre cele mai comprehensive sisteme de clasificare din lume, în această ediție fiind incluse și 15 universități din România. Obiectivul principal al clasificării este dezvoltarea unui sistem de clasificare pentru universitățile din lume bazat pe performanțele din cercetare, determinat de calitatea și cantitatea publicațiilor științifice, independent de numărul de angajați ai unei universități.

INFO: https://urapcenter.org/Rankings/2021-2022/World_Ranking_2021-2022 

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/