Lucrări blocate de criză la sala de sport!

După ce vechea sală de sport din cartierul Moroasa a fost dărâmată, lucrările la noua clădire bat pasul pe loc. Universitatea „Eftimie Murgu” din municipiu nu are banii necesari pentru a finaliza construcţia începută în trecut.

Construcţia Sălii de sport din Reşiţa a demarat anul trecut, dar nu a fost finalizată din cauza lipsei banilor. Ca să nu se lucreze în perioada de iarnă, reprezentanţii Universităţii „Eftimie Murgu” au stopat investiția de la sala de sport. Decizia a adus, însă, doar neplăceri.  Ministerul de Finanţe a blocat banii alocaţi pentru proiect, care se aflau în contul  instituției. Conducerea UEMR are promişi în momentul de faţă doar 800.000 de lei, o sumă destul de mică.

O parte dintre lucrările obiectivului au fost finalizate. „Am terminat lucrările de anvergură și lucrările de exterior. Urmează să finalizăm închiderea în partea de sus a sălii și să intrăm în partea de amenajare de interior. Proiectele sunt făcute şi urmează să licităm lucrările. Ceea ce este foarte păcat este faptul că, în condițiile în care am funcționat, în baza Legii educației naționale, am știut în luna decembrie, anul trecut, că banii care nu se cheltuiesc și nu se aruncă pe geam se pot folosi în lunile următoare, în anul bugetar următor. Atunci au intervenit cei de la Ministerul de Finanțe și ne-au blocat banii. Drept urmare, avem 25 de miliarde vechi în conturi pe care nu le putem folosi, iar suma mică promisă nu a intrat încă în contul universității”, a declarant, pentru Express de Banat, Doina Frunzăverde, rectorul universităţii reşiţene.

Proiectul, care încă nu a luat sfârşit în municipiu, este un obiectiv important şi de excepţie atât pentru Universitatea „Eftimie Murgu”, cât şi pentru Reşiţa.  Potrivit conducerii, lucrările vor fi reluate şi finalizate în aproximativ un an, din momentul în care va ajunge finanţarea.

Și pe noi ne doare, cunoscând  proiectul. Am convingerea că va fi un obiectiv de excepție, dar, din păcate, așa cum știm cu toții, trăim în perioadă de criză.  Sper ca Guvernul şi Ministerul Educației să găsească modalitatea de a ne debloca banii pe care i-am primit anul trecut și care se află în contul univeristății. Este foarte greu când se schimbă regulile jocului, după ce jocul chiar a avut loc, în cazul nostru, după ce s-a încheiat anul bugetar”, a mai adăugat Doina Frunzăverde.