LUCA MĂLĂIESCU: „Vom tripla numărul locurilor de parcare!”

Oțelarii au trăit ca-n junglă pe vremea împăratului Simi. Fără parcări, fără impozite plătite la bugetul local, iar taxele sunt scoase cu totul din calcul. Astfel că misiunea actualei administrații, pe lângă civilizarea comunității, este să le creeze un spațiu adecvat pentru o viață în condiții decente.

Alocările bugetare pentru modernizarea orașului sunt în atenția primăriei și a consiliului local. În ciuda crizei financiare, administrația Mălăiescu caută în permanență soluții să schimbe la față localitatea și să o transforme într-una demnă de o capitală a întregii zone.

Primăria Oțelu Roșu continuă proiectele de modernizare a cartierelor și străzilor din orașul de pe Bistra. După finalizarea lucrărilor de modernizare a trotuarelor și a parcărilor de pe Strada 22 Decembrie, pe partea cu Biserica de Lemn, administrația publică locală a demarat alte investiții în aceeași zonă, în spatele Casei de Cultură. Acolo, va fi reabilitată și modernizată cu pavele zona trotuarelor, se vor monta stâlpi de iluminat pe timp de noapte și se vor amenaja spații verzi.

„Practic, la finele acestui proiect se va tripla numărul locurilor de parcare!”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu. „Această zonă centrală va fi lărgită și se vor monta indicatoare cu sens unic. Astfel că pe o parte vor fi amenajate peste 50 de locuri de parcare, și pe cealaltă parte se va amenaja banda de rulare, pentru că am avut foarte multe probleme cu circulația autovehiculelor. Cum zona din fața Casei de Cultură este neîncăpătoare pentru parcarea mașinilor, această stradă vine să suplinească necesarul parcărilor. În maximum o lună de zile vor fi încheiate lucrările, în valoare de 120.000 de lei, și eu spun că va fi o zonă deosebit de aerisită și frumoasă din punct de vedere estetic, dar și utilă prin numărul mare de locuri de parcare”, a explicat edilul-șef.

Parcometrele, pe val!
Până ca lucrările să fie gata, concluzia trasă de administrația publică locală este că investiția în parcometrele din zona centrală a orașului Oțelu Roșu este una de bun augur. Pe lângă faptul că s-a impus civilizația în zona centrală a orașului, sumele adunate din taxarea șoferilor generează alocarea de bani pentru noi investiții. De altfel, aceasta a fost și ideea de la care s-a pornit atunci când pe plan local s-a luat decizia unei astfel de achiziții. Primarul Luca Mălăiescu spune că încasările variază lunar în 8.000 și 10.000 de lei.

„Dacă adunăm aceste fonduri într-un an de zile putem vorbi de bani care ajută administrația în realizarea altor proiecte edilitare:  amenajare parcări sau spații verzi, montare de stâlpi de iluminat, totul în interesul cetățeanului. Sunt venituri la bugetul local al primăriei și, chiar dacă sunt puțini, banii sunt folositori în gospodărirea urbei”, a concluzionat acesta.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

 

 

 

 

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200

Comments

  1. ole says:

    Labagiule iara furi bani, apropo vezi ca lacul de la Jghiabu a secat, de fapt ideea era doar sa faceti lucrarea la vrajeala sa puteti fura banii comunitatii, acum hidrobicicletele sunt parcate pe uscat

  2. Cetățean says:

    E trist să vezi că populația tânără a orașului scade de la an la an, din cauza lipsei locurilor de muncă. În ritmul ăsta, Oțelu-Roșu va ajunge un oraș de pensionari. Se pare că pentru conducerea actuală a orașului nu e prioritară atragerea investitorilor, respectiv crearea unor locuri de muncă. E mai importantă amenajarea ștrandului (unde ajung oamenii să se curenteze), realizarea de lacuri artificiale pentru hidrobiciclete (care stagnează) și aducerea lui Velea, să-l vadă pensionarii în toată splendoarea. Păcat…

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/