FOTO. Lanțul subcontractărilor dubioase se lasă cu dosare penale. Stepanescu amenință!

Lucrările de apă-canal au lăsat orașul într-un haos de nedescris. Nu doar că reșițenii au parte de mizerie pe domeniul public, dar gropile din urma constructorului, care a subcontractat lucrarea unei alte firme, care la rândul său a pasat-o la o alta, sunt un real pericol pentru viața oamenilor.

Probleme privind lucrările Aquacaraș sunt peste tot în județ. Astăzi, primarul Stepanescu a ieșit pe teren să tragă la răspundere constructorul care a câștigat inițial lucrarea de apă-canal, Hidroconstrucția. Problema însă e că, mai departe, investiția a fost pasată unor alte firme, care își bat joc de modul în care fac lucrările. Până se ajunge la ultimul constructor, nu se mai știe cine este vinovat. Nemulțumirea administrației locale, însă, este legată de faptul că beneficiarul, Aquacaraș, nu supraveghează deloc investiția din teritoriu, iar oamenii, cum nu știu cu exactitate despre ce este vorba, dau vina pe primar. Lucrurile nu stau deloc așa, pentru că administrația locală doar a eliberat avizele de începere a investiției. Mai departe, operatorul de apă, care încasează bani serioși de la populație, este răspunzător!

Situația este dezastruoasă în mai multe locații. Trei dintre acestea au fost vizitate astăzi. Prima oprire, Bulevardul Muncii din Reșița. „Ne aflăm pe un şantier din Reşiţa unde există un contract în derulare între Hidroconstrucţia, care a câştigat licitaţia, şi Aquacaraş. Este un contract pe care nu îl are primăria, dar primăria a dat şanse atât operatorului, cât şi cetăţenilor  din zonă pentru ca noi, cu toţii, să ne bucurăm de apă, de canalizare, iar aici în Micro 3 este vorba de refacerea şi extinderea a peste 800 de metri de canalizare. Cetăţenii de aici au avut probleme, ne-au semnalat acest lucru. Noi am apelat la cel care a inițiat proiectul şi cel care derulează asemenea investiţii, Aquacaraş, şi căruia cu toţii îi plătim tot ce înseamnă servicii de apă şi canalizare. Aici, de câteva luni bune nu se mai lucrează. Operatorul nu face nimic, a declarat revoltat primarul Reșiței, Mihai Stepanescu. În această zonă, Hidroconstrucția a subcontractat lucrarea unui sucursale a firmei, după care aceasta a fost subcontractată unei alte societăți fantomă, dar care se va alege cu dosar penal.

„Cel care răspunde de lucrare a lăsat totul întors pe dos. Este vorba despre firma SC Tomis Guard SRL, condusă de Florentin Soare. Le-am atras atenţia săptămânal, se creează pericole publice. Ferească Dumnezeu să treacă reşiţenii pe aici să li se întâmple ceva!, spune edilul-șef.

Situația este similară și pe Bulevardul Republicii, dar aici o altă firmă a ajuns în posesia lucrărilor. „Hidroconstrucţia a dat lucrarea unui subconstructor, SC Sulfatim SRL, condus de  Şandru Gheorghe, să înlocuiască conductele de apă de 507 metri. Atunci când s-a spart actualul traseu am fost aici cu o echipă de la primărie, operatorul judeţean, administratorii de bloc şi firma care se ocupă de lucrări. Am informat cetăţenii cu privire la lucrări, au fost de acord să se modifice conducta şi ulterior să se refacă  întreaga suprafaţă, dar toată suprafaţa a trotuarului, nu doar unde s-a spart, povestește revoltat primarul. Bine, prost, așa cum s-a făcut, când totul a fost gata, firma a mai spart o dată trotuarul pentru că a uitat să introducă hidranții în pământ, iar haosul a pus din nou stăpânire pe domeniul public. Și firma din Timișoara se alege cu dosar penal, dar și administratorul acesteia.

În zona Luncă, SC Instal Buta SRL și-a bătut joc de oameni, dar … mai puțin, iar prin urmare aceasta se alege doar cu amendă, și nu cu plângere penală. Străzile sparte și nesemnalizate sunt cinci la număr.

Reprezentantul Hidroconstrucția, prezent la fața locului, a cam rămas fără cuvinte, dar a promis că în timp record, adică „mâine”, rezolvă toate neregulile.

Comments

 1. Noutati!? says:

  Cum ramane cu linia de medie tensiune (tensiune mai mare de 1000V, nu linia de joasa cu stalpii de iluminat) care este deasupra trotuarului si care strabate, de-a lungul, tot cartierul Lend. Ca tot se spera ca se va reface intreg trotuarul dar stalpii au ramas atat in marginea drumului proaspat asfaltat cat si in ruinele trotuarului vechi!
  Apropo! De pe stalpi au inceput sa se stearga indicatoarele avertizoare! Inseamna ca urmeaza a fi sau sunt dezafectati?

 2. canalagiu says:

  Pai si sefa tehnicului si investitiilor, titiana, cu armata ei de la directie, ce-a facut pana acum,a participat la dat diplome varstnicilor trecuti de 90 de ani?Vedem ca in teren au venit , pe langa soferi si juristi, inspectori de la urbanism, patrimoniu,etc. Mai lipsea obuf,brebenariu,bilt si ..enuica!Toata floarea cea vestita a specialistilor lui mihaita.(nu s-au folosit majuscule, pt ca nu e cazul)

 3. Silviu says:

  E bine ca ii verifica si pe astia care lucreaza haotic si fara logica prin oras. Foarte bine le faceti domnule primar! Sa continuati tot asa! La cum lucreaza parca Resita nu face parte din “Romania lucrului bine facut”.

 4. geo says:

  La blocurile din centru nu mai lucreaza nimeni.Licitatie castigata de o firma din Arad si lucrare subcontractata la o firma cu 3-4 muncitori.Neexecutarea lucrarilor duce la pierderea banilor europeni.Merita verificata aceasta situatie

 5. Secol XXI - Resita? says:

  In autobuzul traseului 4, la intrarea in cartierul Lend, in difuzoare se aude începând cu prima statie:
  Va multumim ca ne-ati ales! Atentie la containerele de gunoi din statie, la cioburi …, cu mirosurile trebuie sa va obisnuiti!
  2. Urmatoarea statie:
  Va multumim ca ne-ati ales! Atentie la containerele de gunoi din statie, la cioburi …, cu mirosurile trebuie sa va obisnuiti!
  3. Urmatoarea statie:
  Va multumim ca ne-ati ales! Atentie la containerele de gunoi din statie, la cioburi …, cu mirosurile trebuie sa va obisnuiti!
  4. Urmatoarea statie:
  Ati ajuns la finalul calatoriei. Va multumim ca ne-ati ales! Atentie la containerele de gunoi din statie, la cioburi …, cu mirosurile trebuie sa va obisnuiti!

 6. anonim says:

  Nu inteleg de ce vorbeste fiecare in necunostinta de cauza, strazile sunt semnalizate si doamna care scrie aceste stiri ar trebui trasa la raspundere pentru folosirea numelor firmelor deoarece face o imagine proasta firmelor pe care le acuza pe nedrept ca si-au batut joc.Daca doreste sa fie data in judecata pentru aceste treburi sa scrie in continuare minciuni.