„Vom demara o investiție de 80.000 de euro!”

În ciuda datoriilor și problemelor financiare pe care le are administrația locală, investițiile dedicate adolescenților, dar și locuitorilor care iubesc mișcarea rămân în atenția executivului.  

În acest sens, administrația locală face eforturi și deplasări frecvente la București, acolo unde edilul-șef poartă discuții intense cu reprezentanții la vârf ai ministerelor. Astfel că în atenția Primăriei este acum o investiție valoroasă, dedicată tineretului din oraș. Dacă solicitarea s-ar concretiza, ar fi o premieră pentru locuitori. După reabilitarea zonei turistice Gura Jgheabului, acum sunt alte construcții în plan.

„Am demarat actele la Ministerul Tineretului și Sportului, pentru o investiție de circa 80.000 de euro, investiţie care va consta în ridicarea unui teren de fotbal sintetic cu vestiare, tribună, noctură, în zona de agrement Gura Jgheabului. Proiectul l-am avut şi noi în vizor, chiar avem o hotărâre de Consiliu Local, însă partea bună a lucrurilor este că banii nu vor mai fi cheltuiți din bugetul local, investiţia venind chiar de la minister”, a explicat primarul Luca Mălăiescu.

Primele demersuri s-au și făcut deja, astfel că aleșii au aprobat o a doua hotărâre de consiliu local, prin care Direcţia Județeană pentru Sport şi Tineret din Caraş-Severin a intrat în posesia unei suprafețe de teren de 1.500 de mp, pentru construirea terenului de fotbal promis.

„Sperăm să se finalizeze şi acesată investiție, pentru că tinerii din oraş au nevoie şi de aşa ceva, Oţelul Roşu rămânând în urmă la capitolul oferirii unei alternative de petrecere a timpului liber”, a subliniat edilul-șef.

Din cauză că anotimpul rece își intră tot mai mult în drepturi, autoritățile încep să adune de acum bani la bugetul local, astfel încât în primăvară, odată cu achitarea tuturor datoriilor, executivul să dea startul unor investiții de amploare. Prioritară este reabilitarea centrului civic, dar și alimentarea cu apă și canalizare a orașului.