Societatea CET 2010, predată altui operator

Situaţia serviciului de termoficare CET 2010 Reşiţa a fost subiect de discuţie în cadrul ultimei şedinţe a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Oficialii au subliniat şi faptul că SVSU este pregătit pentru sezonul rece.

Reprezentanţii autorităţilor locale au luat în calcul încredinţarea serviciului de termoficare CET 2010 Reşiţa către un alt operator. Asta, dacă programul de reorganizare a companiei nu va fi aprobat. „Pe ordinea de zi au figurat şapte puncte, iar unul dintre acestea s-a referit la situaţia operatorului de termoficare – S.C. CET 2010 Reşiţa – precum şi la declararea de forţă majoră la punctul termic 22, în conformitate cu legile existente. Având în vedere că societatea CET 2010 Reşiţa se află în procedură de insolvenţă, oficialii vor s-o predea altui operator, însă atribuirea serviciului va fi stabilită prin hotărâre de Consiliu Local”, a explicat Roxana Topală, purtător de cuvânt al Primăriei Reşiţa.

Tone de materiale pentru sezonul rece

Un alt punct de pe ordinea de zi l-a constituit planul de măsuri pentru iarna 2013-2014 al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit reprezentanţilor, pentru această iarnă sunt disponibile pentru intervenţii 124 de persoane.

În ceea ce priveşte dotările tehnice, Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local – Serviciul de Iluminat Public şi Deszăpezire – dispune de şase autocamioane cu lamă şi răspânditor, o maşină cu lamă şi răspândire manuală, cinci tractoare cu plug, două maşini cu răspândire manuală şi trei încărcătoare frontale. Printre materialele antiderapante aflate pe stoc se află: 1.200 tone de nisip şi 250 tone de sare”, a declarat Liviu Gârtoi, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă. Dacă va fi necesar, cantităţile vor fi suplimentate.