Luca Mălăiescu: „Nu-mi amintesc să-mi fi propus ceva și să nu fi reușit în cei 10 ani de când sunt primar”

luca malaiescu

Primăria Oțelu Roșu a început demersurile pentru deschiderea unui cabinet stomatologic în cadrul Liceului Bănățean, destinat copiilor și adolescenților din oraș. Cabinetul ar urma să fie gata în toamna aceasta, dă asigurări conducerea administrației locale de pe Valea Bistrei.

Primii pași în această direcție au fost făcuți deja, consilierii locali aprobând înființarea unui post de medic stomatolog, însă mai sunt multe alte detalii de pus la punct până când beneficiarii se vor putea și bucura de această investiție.

„Am aprobat în Consiliu Local postul de medic, am primit solicitarea, am publicat postul și în revista «Viața medicală», pentru că e o procedură anume ce trebuie respectată și pe care noi am început să o facem și cred că, începând cu acest an școlar, dacă nu cu o mică, mică întârziere, de o lună sau două, să avem cabinetul stomatologic funcțional, cu tot cu medic.”, spune primarul orașului Oțelu Roșu.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Viitorul cabinet stomatologic va fi amenajat în cadrul Liceului Bănățean. De serviciile sale vor beneficia toți elevii care învață la școlile din oraș, iar costul investiției va fi suportat din bugetul local. O primă analiză arată că Primăria Oțelu Roșu ar urma să contribuie cu 20.000 de euro, sumă necesară pentru achiziționarea aparaturii medicale. Proiectul administrației locale vine și în sprijinul familiilor cu venituri modeste, care nu-și permit să plătească astfel de servicii medicale pentru copiii lor.

„Totul va fi suportat din bugetul local, de la amenajarea spațiului, până la achiziția aparaturii medicale. Urmează să dăm o Hotărâre de Consiliu Local pentru tot ceea ce înseamnă dotarea cabinetului, dar, întâi de toate, trebuie să amenajăm puțin cabinetul pentru faptul că, la ora actuală, nu este suficient spațiu amenajat. Spațiul există, dar nu este pus la punct și mai trebuie să mai amenajăm acolo o încăpere. Dar el va fi gata în următoarele luni, așa cum am promis. Nu-mi aduc aminte ca în cei zece ani de zile, de când sunt primar, ca atunci când mi-am propus ceva să nu și reușesc să pun în aplicare! Într-adevăr, câteodată, mai avem întârzieri, eu mi-am dorit și îmi doresc mereu, dacă s-ar putea, să fie gata de mâine. Nu se poate asta! Sunt anumite proceduri de făcut, uneori mai întârziem cu o lună, două, trei, dar, în final, reușim să realizăm ceea ce ne-am propus!”, a concluzionat primarul Luca Mălăiescu.

publicitate si promovare online banner maxagro