Marșalic și Rujan, avertizați de Orban: E un termen limită! Nu o să mai primesc niciun parlamentar PNL!

ludovic orban face alianta de centru-dreapta
untitled design set 970x90 px

„Liberalii de caracter” trebuie să se hotărască repede dacă fac sau nu pasul spre Forța Dreptei, noua formațiune politică înființată de Ludovic Orban.

Niciun liberal cărășean din prim-planul scenei politice nu a anunțat deocamdată că ar părăsi partidul pentru a i se alătura fostului premier. Nici măcar în jurul parlamentarilor n-au existat discuții, deși în cazul acestora nu s-ar pune problema pierderii mandatului, cum s-ar întâmpla cu primarii care ar părăsi partidul pe listele căruia au fost aleși.

Prezent în redacția Express de Banat și întrebat dacă deputații Jaro Marșalic și Dumitru Rujan fac parte dintre liberalii pe care și i-ar dori în Forța Dreptei, Ludovic Orban a avertizat mai degrabă: „La un moment dat o să închidem Forța Dreptei pentru parlamentari veniți din PNL. Am plecat 16 deputați, eram mai mulți, dar numai 16 au avut forța de a trece în Opoziție, de a renunța la orice fel de avantaj pe care ți-l conferă prezența într-un partid de guvernământ. Motivul fundamental care a stat la baza deciziei noastre a fost de a urma o linie politică corectă. Ăsta era momentul în care ar fi trebuit să facă pasul! Încă mai e o perioadă, mai sunt deputați pe care eu îi prețuiesc, care încă nu au făcut pasul, dar nici nu voi aștepta foarte mult pentru că noi aici construim echipe, încercăm să implicăm în politică oameni care nu au mai făcut politică, oameni care au făcut ceva la viața lor, care stau pe propriile picioare, care încearcă fiecare să pună osul la treabă, să se implice în activitatea politică și nu pot să accept că se trezește cu un an de zile înainte de alegeri vreun parlamentar din PNL că nu mai are loc pe listă sau că PNL nu mai are să îi dea un loc eligibil și că vine în Forța Dreptei, că simte că Forța Dreptei prinde avânt. Asta se cheamă că ar veni din oportunism. Îmi doresc ca aceia care aderă la Forța Dreptei să adere pe baza principiilor, ideilor, valorilor noastre, pe baza programelor, pe baza proiectelor, obiectivelor, țintelor strategice pe care le avem pentru România, nu pentru un interes personal, să mai prindă un mandat.”

Nici Rujan, nici Marșalic nu au dat vreun semn că nu le-ar mai prii în PNL, dar Ludovic Orban a avut grijă să aducă în discuție faptul că listele liberalilor pentru Parlament sunt tot mai puțin încăpătoare. Totuși, mai degrabă unii primari PNL i s-ar alătura fostului premier. „E un termen limită după care nu o să mai primesc din PNL niciun parlamentar. Evident că este o categorie de membri PNL care nu o să treacă la noi că își pierd mandatul, primarii nu pot să treacă. Eu am avut o relație bună cu primarii de-a lungul timpului și aici eu țin legătura cu foarte mulți primari din PNL. Cam știu pe cine pot să contez, dar ei nu pot să facă pasul ăsta că au un contract cu alegătorii să pună în practică un program de guvernare local, un program de dezvoltare a comunității locale și nu pot să renunțe la obligațiile pe care și le-au asumat față de comunitatea locală pentru că ei dacă schimbă partidul politic își pierd mandatul.”, a mai spus Ludovic Orban.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/