Luca Mălăiescu, lobby la ministrul Teodorovici. Primăria Oţelu Roşu vrea active de la ruşi!

Primarul orașului Oțelu Roșu se află din nou la București, de această dată cu lobby pe tema platoului din fața Combinatului, care dacă ar fi cumpărat de administrație ar atrage foarte mulți investitori.

„Un primar trebuie să meargă destul de des la București pentru că asta trebuie să facă. Să facă lobby pentru proiectele de investiții, chiar dacă sunt promisiuni de prima dată, niciodată nu se va concretiza imediat, și atunci aste trebuie să facem. Am fost și săptămâna trecută, apoi de marți, 24 aprilie, voi fi din nou la București. Săptămâna trecută am avut o întâlnire cu ministrul Finanțelor, dl Teodorovici, am reușit să stau de vorbă cu dumnealui și a fost foarte deschis. Am ajuns la minister și am discutat anumite aspecte pe care mi le-aș dori pe viitor, și anume: Primăria să cumpere platoul betonat de lângă podul de piatră, care este în proprietatea Combinatului aflat la ora actuală pe lista de vânzare a rușilor de la Mechel. Este o suprafață foarte mare, betonată cu toate utilitățile și ar deschide noi oportunități Primăriei pentru potențialii investitori. S-au perindat mulți, însă toți au evitat zona industrială Gai, dorind un spațiu central. Aici sunt 3.700 metri pătraţi și, dacă tot am văzut că există bunăvoință la minister, am plusat puțin și am solicitat și Casa Albă, care adăpostea birourile combinatului. Chiar dacă acum este într-o stare de degradare, avem foarte multe cereri la primărie pentru locuințe sociale și cred că printr-o investiție bine gândită am putea să amenajăm cam 48 de garsoniere în acest imobil”, ne-a declarat Luca Mălăiescu.

1000x200 dacus 02

Edilul orașului Oțelu Roșu ne-a precizat că Ministerul Finanțelor este majoritar în Consiliul Creditorilor la combinatul Mechel Oțelu Roșu. „I-am explicat dlui ministru că la ora actuală bugetul orașului Oțelu Roșu este unul micuț și nu ne permitem să facem o ofertă de 50.000 de euro pentru ambele obiective”, a mai adăugat primarul.

publicitate si promovare online banner maxagro