Luca Mălăiescu își dorește pavele pe toate trotuarele orașului

Luca Mălăiescu nu așteaptă finanțarea europeană și apelează la bugetul local pentru lucrările edilitare de modernizare în Oțelu Roșu.

Pentru că documentația pentru un proiect european durează până la 3 ani până se primesc fondurile, Luca Mălăiescu a demarat în toți acești ani proiecte cu finanțare de la bugetul de stat, dar și de la bugetul local, în baza cărora s-au asfaltat străzile în proporție de 90%, s-a modernizat zona centrală a urbei de pe Bistra și s-au pavat trotuarele.

În prezent se află în procedură de licitație un alt proiect de pavare trotuare pe 17 străzi de pe raza orașului Oțelu Roșu: „Suntem în procedură de scoatere la licitație a lucrării de pavare trotuare, suma pe care o oferim este de 3,3 milioane de lei plus TVA. Banii sunt de la bugetul local, iar eu cred că în două luni se finalizează toată această procedură și ne putem apuca de lucru.”, ne-a declarat Luca Mălăiescu.

Primarul orașului Oțelu Roșu spune că investițiile sunt prioritate în orașul de pe Valea Bistrei, astfel că întregul buget este creionat în jurul proiectelor pe care edilul dorește să le ducă la bun sfârșit într-un an calendaristic.

Anual, când se întocmește bugetul, din start încep cu 2 milioane de lei pentru investiții, după aceea cheltuielile de personal cu furnizorii și altele, dar știu că pot și trebuie să mă bazez pe minimum 2 milioane de lei. După aceea mai trebuie să găsim fonduri pentru investiții pe parcursul anului. Eu nu vreau să fiu un primar care semnează adeverințe!”, mai adaugă Luca Mălăiescu.