Luca Mălăiescu: „Facem economie, dar nu luăm măsuri drastice”

Creșterile de prețuri la energia electrică pune presiune și pe bugetele primăriilor, astfel că unitățile-administrativ teritoriale din județ și nu numai iau măsuri pentru a face față scumpirilor.

Primăria Oțelu Roșu este una dintre administrațiile locale din Caraș-Severin care a luat deja măsuri pentru a face economii la energia electrică, achiziționând mai multe module cu programare pentru sistemul de iluminat stradal.

„Am luat măsuri pentru a face economii la curent. Pentru iluminatul public am achiziționat nouă module, cu programare pe ore. Până acum noi le-am avut pe senzori, în funcție de cum se întuneca sau se lumina afară și întotdeauna se aprindeau mai repede seara și se stingeau mai târziu dimineața. Acum am schimbat tot și va fi cu programatoare. În funcție de cum se întunecă afară, hai să nu spunem săptămânal, dar la două săptămâni, vom reprograma în funcție de cum se întunecă sau se luminează. Deci ele se sting și se aprind automat.”, a declarat primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Primarul Luca Mălăiescu spune că nu este de acord cu măsura drastică de întrerupere a iluminatului public pe timpul nopții, luată de alte administrații locale, considerând că un astfel de gest afectează siguranța cetățenilor.

„Nu sunt de acord cu opritul luminii noaptea. Noi nu vom face așa ceva, pentru că acest lucru afectează siguranța cetățenilor, nu putem lăsa orașul, într-un anumit interval de timp, fără lumină. Cât privește iluminatul intermitent, adică un bec cu lumină, altul fără, vom vedea. Deocamdată nu am primit facturi uriașe la energia electrică, să vedem ce urmează… Noi mai avem o rezervă de bani, pe care am ținut-o special ca să depășim această iarnă, să putem ajuta și unitățile școlare la nevoie.”, a adăugat edilul din Oțelu Roșu.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/