Luca Mălăiescu, după suspendarea din partid: „PSD Caraș-Severin e ca o echipă de fotbal la care antrenorul a pierdut vestiarul”

Cutremur la vârf în organizația județeană a PSD Caraș-Severin. Al treilea în tot atâția ani, în care unii președinți au plecat la alt partid, alții au demisionat de voie, de nevoie, iar acum, o bună parte dintre liderii consacrați au fost suspendați din partidul condus de Marcel Ciolacu.

„Este adevărat, am fost suspendat din PSD pentru un an de zile, împreună cu mai mulți președinți de organizații locale care sunt și primari în același timp. Am înțeles că ieri s-a întrunit Biroul Executiv Județean interimar, prilej cu care s-a votat și aprobat suspendarea mea și a lui Costel Ursu, primarul Oraviței, a Gabrielei Stuparu, consilier județean, a primarilor noștri din Luncavița, Ion Velescu, Obreja – Ion Peia, a lui Ioan Crina, și el consilier județean, a consilierilor municipali din Caransebeș. Acest CEx județean a fost constituit după alegerile parlamentare, fără ca noi, cei suspendați, să fim consultați în această privință”, ne-a mărturisit Luca Mălăiescu, președintele PSD Oțelu Roșu, una dintre vocile cele mai critice la adresa lui Silviu Hurduzeu, cel care conduce până la alegeri organizația județeană.

Printre cei care au scăpat nesuspendați, deși se știe că face parte din tabăra „revoltaților”, se află Marius Damian. Motivul: acesta este deputat, iar suspendarea sa nu poate fi decisă la acest nivel.

„Este o decizie a acestui birou interimar, pe care trebuie să o respectăm. Personal, dacă fac o paralelă cu sportul numit fotbal, PSD Caraș-Severin este ca o echipă de fotbal care joacă slab, are rezultate proaste, este clar că antrenorul a pierdut vestiarul și normal era să se ia măsurile pentru redresare. Nu am fost surprins de hotărârea luată, ori îi mai dăm o șansă antrenorului să redreseze echipa, ori schimbăm antrenorul și conducerea. Se pare că Bucureștiul a decis să-i mai dea o șansă antrenorului. Nu cunosc motivele acestor măsuri, doar le bănuim pentru că, în ultimul timp, am fost mai vocali împotriva președintelui Hurduzeu, dar nicidecum împotriva partidului. E o măsură care netezește drumul actualei conduceri spre șefia organizației județene, în condițiile în care noi, pe perioada de suspendare, nu avem voie să candidăm în alegerile ce vor avea loc la nivel de organizație județeană”, a mai spus Luca Mălăiescu.