Luca Mălăiescu, despre parlamentarii PSD aleși în 2016: „Dacă ar fi candidat toți pe vot uninominal nu știu dacă ar fi ieșit vreunul”

Când ai în spate un partid, și încă unul puternic, este mai ușor să ajungi acolo unde îți dorești, mai ales când te afli pe o listă eligibilă, întocmită în funcție de afinități și de subiectivismul liderilor care decid cine merge și cine nu în Parlamentul României. De fiecare dată când ne aflăm în preajma alegerilor generale ne întrebăm ce fel de vot preferăm: cel uninominal sau pe listă? Și tot de fiecare dată răspunsul nu este greu de ghicit, politicienii știu să speculeze totul în favoarea lor.

„Păi nu este votul uninominal, că de aceea tot spuneam eu că nu este corect și mi-aș dori foarte mult să se întâmple asta la noi în țară. Nu știu dacă se va întâmpla vreodată, pentru că piedicile sunt din toate părțile. Mi s-ar părea corect ca și la Parlament să fie vot uninominal și cetățenii din județul Caraș-Severin să aibă posibilitatea să aleagă de la PSD zece potențiali candidați și să câștige cel pe care îl doresc cetățenii orașului, ai județului. Nu se v-a întâmpla acest lucru pentru că, în momentul când se va ajunge aici, eu cred că foarte mulți dintre actualii parlamentari nu vor mai fi realeși.”, opinează Luca Mălăiescu, primarul PSD din Oțelu Roșu.

Aflat în redacția Express de Banat, edilul de pe Valea Bistrei a vorbit despre cum s-au făcut listele în urmă cu patru ani și ce s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi mers pe votul uninominal. „Hai să fim deschiși pentru că așa am fost tot timpul. Acum patru ani, pe lista de la PSD au fost Ion Mocioalcă, Ion Spânu și Luminița Jivan, toți trei pentru Camera Deputaților, iar la Senat, Ionuț Chisăliță. Hai să fim acuma cinstiți și să spunem adevărul: dacă ar fi candidat toți pe vot uninominal nu știu dacă ar fi ieșit vreunul. Posibil să fi ieșit, dar e greu de crezut. Mai degrabă nu. Deci, repet, votul uninominal la Parlament, nu votul pe listă.”, a explicat Mălăiescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/