Luca Mălăiescu bate palma cu sârbii pentru un proiect turistic transfrontalier!

Conducerea Primăriei Oțelu Roșu se va afla la acest sfârșit de săptămână în vizită oficială în Banatul Sârbesc. Delegația condusă de primarul Luca Mălăiescu va onora invitația comunității din Bela Crkva, Biserica Albă din Serbia, în vederea unei înfrățiri între cele două localități.

„Întoarcem vizita prietenilor noștri sârbi, ei au venit deja la Oțelu Roșu și noi am mai fost o dată la ei, am și identificat câteva proiecte pe care am putea să le implementăm împreună, și la Primăria din Biserica Albă tocmai aceste aspecte le vom discuta”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.

Acesta a mai adăugat că cele două comunități încearcă să implementeze anul acesta un proiect pe fonduri transfrontaliere.

„Vrem să introducem zona Gura Jgheabului în acest proiect de modernizare și dezvoltare turistică, să realizăm piste de biciclete, împreună cu o alee pietonală începând de la podul de fier ce duce la stadion până la Gura Jgheabului, deci o distanță considerabilă, pe malul Bistrei. Şi cred că, dacă vom reuși să facem acest proiect, vom aduce o plusvaloare de confort, de civilizație, în orașul nostru”, a mai precizat edilul orașului Oțelu Roșu.