Adevărul copiilor umiliți de sistem: Droguri, prostituție și oameni fără frică de Dumnezeu [VIDEO]

Realități cumplite despre consumul de droguri, despre prostituție și despre cei care fură de la gura copiilor din centrele de plasament din Caraș-Severin, spuse de Elena Amzoi, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului! „S-au îmbogățit pe spatele sărmanilor! De Dumnezeu nu ne putem ascunde!”, e doar una dintre mărturisirile cutremurătoare făcute pentru expressdebanat.ro.

Descinderile procurorilor de la Combaterea Crimei Organizate la o rețea de proxeneți care își racola victimele din centrul de plasament de la Zăgujeni a completat o lungă listă de probleme descoperite la centrele din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin. Despre tot felul de probleme, dintre cele mai grave, se vorbește de ani buni, dar oficial acestea au fost confirmate recent, ceea ce a condus și la eliberarea din funcția de director a Anei Vasile. Elena Amzoi, directorul interimar al Direcției, și-a găsit cu greu cuvintele pentru a descrie ceea ce a găsit în centrele de protecție socială din județ.

„Nu vreau să spun lucruri foarte grave, dar… Șefii mei spun haos și neglijență, eu mă rezum doar la neglijență. Nu e bine ceea ce se întâmplă în centrele noastre din județ!”, și-a început Elena Amzoi mărturisirile după prima lună la conducerea DGASPC. Aceasta spune că educația din casele de copii s-a rezumat până în momentul acesta în a le da mâncare și îmbrăcăminte, dar că nu s-a gândit nimeni la educație. „Nu am știut că este așa de grav, din exterior nu s-a văzut, nu s-a lăsat să se pătrundă în interiorul Direcției și al centrelor. Cred că știm cu toții, nu trebuie să mai facem un secret, se consumă droguri, este prostituție! Sunt mai multe, sunt totuși copii! Mi-e greu să vorbesc despre așa ceva!”, a afirmat cu mâhnire Elena Amzoi.

Ca și măsuri imediate, acesta spune că va merge alături de oamenii din subordine în fiecare centru, că vor analiza și verifica absolut totul. Mai ales că sunt semnale cu privire și la alte nereguli. „A fost un raport al Consiliului Județean, au fost probleme la achiziția de zahăr, făină și la produsele de bază. Au fost cantități foarte mari, tone! Acum chiar au salarii destul de bune în asistența socială, după cum știți s-au mărit salariile, este un păcat. Sunt copii, chiar și bătrâni, nu e bine să îți bați un joc un orfan, de un bătrân, de o văduvă. În momentul în care ai așa o teamă, o frică de Dumnezeu, nu cred că faci astfel de lucruri atât de rele. De o lună, de când sunt, le-am spus «chiar dacă ne ascundem noi într-un colț de șefi, de poliție, de orice ar fi, de Dumnezeu nu ne putem ascunde! El ne vede de peste tot!»”, a mai afirmat directorul DGASPC pentru expressdebanat.ro.