Judecătoria Reșița, monitorizată de Inspecția Judiciară!

Aproape toate instanțele cărășene se confruntă cu un mare deficit de personal, fapt ce crește foarte mult încărcarea de dosare pe judecător, deficitul afectând până și funcțiile de conducere. Cel mai clar exemplu vine de la Judecătoria Reșița, care a stat luni bune fără președinte.

Situația a atras și atenția Consiliului Superior al Magistraturii în urma unui raport al Inspecției Judiciare, așa că s-a decis monitorizarea activității acestei instanțe și a modului în care sunt implementate măsurile dispuse prin raportul Inspecției Judiciare. „Domnul președinte Alin Chiseev trebuie felicitat pentru felul în care s-a implicat în gestionarea acestei situații și realizarea măsurilor impuse”, a concluzionat judecătorul Erica Nistor, președinta Curții de Apel Timișoara.

Potrivit Ericăi Nistor, monitorizarea Inspecției Judiciare a constatat exact această situație, iar acum Instanța are președinte. Mulțumiri au fost aduse și judecătoarei Ana Axenti care, deși funcționa la Judecătoria Caransebeș, după obținerea gradului de judecător de Tribunal a acceptat să fie delegată la Tribunalul Caraș-Severin pentru a mai reduce din deficitul de personal al acestei instanțe.

Președinta Curții de Apel Timișoara a fost astăzi prezentă la Reșița pentru a participa la bilanțul Tribunalului Caraș-Severin, după care a susținut o conferință de presă alături de judecătorul Petru Juca, președintele Tribunalului.