Polițistul depistat drogat la volan „este la datorie“!

Manuel Adrian Măran, polițistul depistat ieri drogat la volan în Lugoj, a venit astăzi bine mersi la serviciu. Lucrează la Poliția Transporturi din Caraș-Severin, operând pe zona Poliției Oțelu Roșu.

Potrivit agentului Ionuț Sârbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș, ieri Măran a fost oprit în urma unui control de rutină pe strada Bucegi din Lugoj în timpul său liber și verificat pentru consumul de substanțe psihotrope. Cum era în timpul liber, Măran nu avea uniformă, așa că pe agenții de circulație i-a speriat doar rezultatul testerului: „testerul a răspuns pozitiv la THC (tetrahidrocarbinol, substanța care se găsește în cannabis), dar și la amfetamină”, au confirmat polițiștii.

Abia după ce a fost deschis un dosar de urmărie penală, sub coordonarea unui procuror DIICOT, șefii acestuia au fost anunțați că unul dintre subalterni a fost depistat pozitiv la volan cu consum de substanțe psihotrope. „În acest moment șeful polițistului a dispus o anchetă disciplinară a agentului, iar dosarul penal își urmează traseul sub coordonarea procurorului DIICOT. Dar polițistul, în acest moment, este la datorie”, spune comisarul Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

După finalizarea anchetei disciplinare, polițiștii din Caraș-Severin vor decide dacă cel în cauză va mai lucra operativ sau va fi suspendat ori pus la dispoziția inspectorului șef. Manuel Adrian Măran a fost ajutor de șef de post, iar, în prezent, lucrează la Poliția Transporturi din Caraș-Severin, operând pe zona Poliției Oțelu Roșu.

 

Foto: arhivă.