Marcel Vela, în cătarea lui Liviu Dragnea! „Domnul Vela e din ce în ce mai viteaz!…“

untitled design set 970x90 px

Preşedintele PSD Liviu Dragnea l-a atacat azi pe senatorul PNL Marcel Vela, după ce acesta, în noua sa calitate de preşedinte al Comisiei de apărare din Senat, anunţase luni că Dragnea este „invitat“ săptămâna viitoare în acest for pentru a da explicaţii privind renunţarea la serviciile SPP de către demnitari fideli liderului PSD.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat azi, la Palatul Parlamentului, că nu crede că ar putea fi evitată înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), referindu-se la o comisie specială, nu la aceea condusă de senatorul PNL Marcel Vela.

„Nu cred că putem evita o comisie de anchetă parlamentară. L-am văzut pe domnul Vela (senatorul PNL de Caraş-Severin, n.r.) că se agită să facă ceva acolo, un fel de audiere să-l acopere pe domnul Pahonţu. Cred că trebuie făcută o comisie parlamentară de anchetă (privind activitatea SPP, n.r.)”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a menţionat că va merge la Comisia de apărare de la Senat pentru a fi audiat pe acest subiect. Însă a aruncat săgeţi către liberalul Marcel Vela, preşedintele Comisiei de apărare din Senat, lăsând de înţeles că acesta îl „apără” pe directorul SPP, Lucian Pahonţu, precizează Mediafax.

„O să merg, normal că o să merg, sunt curios să văd ce întreabă domnul Vela. Nu-l întreabă pe Pahonţu? Dar cine e domnul Vela? Comisia de apărare e comisie de anchetă? Comisia de apărare a lui Pahonţu – acolo e preşedinte Vela”, a spus cu ironie Liviu Dragnea.

Marcel Vela anunţase luni că Dragnea este invitat să prezinte, în Comisia de apărare din Senat, motivele pentru care unii demnitari au renunţat la serviciile SPP.

„Am decis să invităm săptămâna viitoare pe domnul președinte al PSD, Liviu Dragnea, astfel încât să ne prezinte dovezile concrete privind aceste acuzaţii şi decizia pe care a luat-o împreună cu colegii social-democraţi de a renunţa la serviciile SPP. După această audiere, în funcţie de ce se documentează, probează în cadrul comisiei, putem să continuăm audierile cu domnul viceprim-ministru Stănescu, să ne prezinte acel personaj discret cu care a avut discuţii legate de siguranţa naţională şi, nu în ultimul rând, chiar cu premierul României, care, aşa cum ştiţi, este vicepreşedintele CSAT şi această decizie de a renunţa la serviciile SPP poate pune în nesiguranţă documente clasificate din CSAT. Este important să căutăm dovezile şi, după ce avem dovezile, evident dl Pahonţu, în faţa dovezilor, altfel ar putea să aibă o poziţie oficială”, a declarat Marcel Vela, la Parlament, după şedinţa de luni a Biroului Executiv al PNL.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/