Luca Mălăiescu așteaptă aprobarea bugetului și se apucă de treabă! Mai sunt 11 străzi de asfaltat din totalul de 72

3 km de străzi mai sunt de asfaltat și primarul Luca Mălăiescu se poate mândri că orașul Oțelu Roșu este finalizat din punct de vedere a infrastructurii.

Din cele 72 de străzi cât are Oțelu Roșu au mai rămas 11 de asfaltat, precizează primarul orașului de pe Valea Bistrei, Luca Mălăiescu:

Am reușit în cele două mandate să asfaltăm 61 de străzi din orașul nostru. Mi-aș fi dorit să reușesc să le asfaltez pe toate până la finele mandatului trecut, dar ținând cont de faptul că în primii doi ani ai mei la Primărie am fost nevoit să achit datoriile de 70 de miliarde vechi și am fost pe post de scriitor dacă pot zice așa, deci am pierdut doi ani și patru luni când nu am putut face nimic, totuși s-au făcut destule în primele două mandate și acum în 2021 vom încheia ciclul asfaltărilor.”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.

Edilul a mai specificat că a depus un proiect la Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea atât a lucrărilor de asfaltare pentru cei 3 km rămași de străzi, cât și pentru lucrările de realizare a rigolelor și a trotuarelor. A rămas drumul comunal Mal neasfaltat; chiar dacă a fost plombat anul trecut e într-o stare proastă, au rămas 4 străzi din cartierul Cireșa și o parte din cartierul Baia. Edilul orașului spune că așteaptă aprobarea bugetului de stat pentru a putea să fie supus aprobării și bugetul orașului Oțelu Roșu pentru a începe lucrările.

Bugetul de stat trebuie aprobat de Parlamentul, până când îl votează Consiliul Județean, până ajunge în Consiliul Local cred că ne prinde sfârșitul lunii martie și din punct de vedere legislativ noi nu putem face nici o achiziție, având dreptul doar să plătim doar 1/12 din achizițiile făcute în 2020 și suntem blocați din punct de vedere legal, până când se aprobă bugetul.”, a precizat primarul orașului Oțelu Roșu.