Situația financiară a societății Transal Urbis arată mai rău decât la prima informare

O situație financiară la limită au adus reprezentanții Transal Urbis, astăzi, 25 februarie în fața consilierilor locali, printr-un raport al datoriilor societății, cu acționar unic Consiliul Local Caransebeș.

Mihai Minea care a primit girul Consiliului Local în ședința de lucru de la începutul lunii februarie a precizat aleșilor locali că el are un contract de mandat și nu de muncă, contract în baza căruia este remunerat și în viitorul apropiat acest contract se poate desface în funcție de rezultate, în baza hotărârii Consiliului Local:

La administrator nu există un program de lucru, în mileniul III nu trebuie să plătim prezență ci eficiență. Lucrurile care trebuie rezolvate la Transal țin, mai mult de o analiză de o gândire care se poate face oriunde, oricând nu doar într-un birou acolo. Legătura mea cu primăria (consilier al primarului) a fost foarte benefică pentru că am deblocat o sumedenie de situații. Acum se pare că Transal Urbis este cea mai mare problemă a comunității. Situația economică este cruntă. La o societate cu 100 de angajați să ai la ora actuală un deficit de 5 milioane de lei este îngrijorător”, spune Mihai Minea.

leader board 728 x 90 px

El spune că face o echipă bună cu Romeo Cosma managerul Transal pentru că are soluții de redresare:

Ce nu înțeleg este acumularea datoriilor către ANAF, în sumă de 2.735.000 de lei, care reprezintă impozitele pe salarii ale angajaților, pe care noi acum, le achităm eșalonat. De la o datorie de 116.000 de lei către Ecobauer acum prin instanță am ajuns la peste 1,1 milioane de lei datorii și penalități pe care trebuie să le achităm. Având conturile blocate ni s-a și reținut o sumă de 400.000 de lei. De asemenea în ultimele luni nu s-a mai putut transporta gunoiul pentru nu s-a achitat o factură de 127.000 de prin octombrie anul trecut. Tot de atunci nu s-a mai transportat nicio tonă de gunoi, fiind depozitat în spate la Kaufland”, a mai precizat Mihai Minea.

Acesta a mai specificat că s-au deblocat conturile, s-au eșalonat datoriile la ANAF pe 5 ani de zile, am început să transportăm în ultimele 15 zile, aproape 500 de tone de gunoi, Garda de Mediu alocând 30 de zile pentru rezolvarea problemei de la Gara Mică, în spatele supermarketului Kaufland.