Lovitură de teatru în dosarul examenului trucat în Primăria Caransebeș!

În timp ce organele de cercetare penală verifică dacă într-adevăr primarul Felix Borcean e curat lacrimă sau e cazul să fie dat pe mâna procurorilor anticorupție, trei dintre cei puși sub acuzare au demontat în instanță susținerile procurorului de caz!

Judecătoria Caransebeș a admis astăzi, printr-o soluție definitivă, plângerile formulate de Manuela Nicoleta Dragomir, Pavel Cristian Juca şi Mihai Minea şi, în consecinţă, a dispus revocarea măsurii preventive restrictive de libertate a controlului judiciar dispus de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş faţă de cei trei inculpați. Practic, instanța a demontat susținerile procurorului de caz care au stat la baza luării celei mai mai blânde măsuri preventive pentru ca nu cumva cei vizați să ia legătura între ei, să influențeze martori sau să compromită eventuale probe administrate împotriva lor. Angajați ai Primăriei Caransebeș, cu toții aflați în subordinea primarului Felix Borcean, inculpații și martorii din dosar fuseseră obligați prin măsura preventivă dispusă de procuror să se evite unii pe alții, să nu aibă niciun fel de contact. Aproape imposibil. Prin revocarea controlului judiciar, aceștia nu mai au niciun fel de restricții. 

Judecătoria Caransebeș nu s-a pronunțat în soluția de ridicare a controlului judiciar pe probele administrate în cauză, ci a avut în vedere doar motivele pentru care se dispusese măsura preventivă. Organele de cercetare penală investighează în continuare infracțiuni de corupție, acces la informații nepublice și abuz în serviciu.