Locuri de muncă pentru caransebeșenii din comunitățile defavorizate

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Persoanele defavorizate și în special persoanele de etnie romă din mediile mai sărace din Caransebeș se pot angaja. Locuri de muncă există, mai e nevoie doar de voință și dorință de adaptare.

Primarul Felix Borcean s-a întâlnit joi cu reprezentanții Instituției Prefectului și ai AJOFM Caraș-Severin, în sala de ședințe a instituției. Discuțiile s-au axat pe problematica locurilor de muncă pentru persoanele din comunitățile defavorizate, în special cele de romi.

Am purtat o discuție cu reprezentanții instituției Prefectului și ai AJOFM și le-am prezentat și proiectul pe care Primăria îl derulează pentru comunitățile mai sărace din municipiul nostru. Ei le prezintă oferta unor locuri de muncă și doresc să-i facă să înțeleagă că trebuie să se integreze în societate și primul pas este angajarea. Pentru că există posibilitatea de calificare pe anumite domenii de activitate. Este o situație destul de complicată pentru că noi și în cadrul acestui proiect european avem probleme cu persoanele adulte, este greu să-i faci să înțeleagă că sunt și beneficii. Eu cred că prezența unor reprezentanți ai comunităților de romi în cartiere alături de cei de la AJOFM ar putea să-i determine să se angajeze”, ne-a declarat primarul Felix Borcean, care a mai adăugat că este vorba despre relaționare, de comunicare cu persoanele rome care s-ar putea adapta la un stil de viață normal.

promovare banner maxagro

Primul pas este conștientizarea și promovarea unor potențiale locuri de muncă pentru aceste comunități.

Reprezentanții Instituției Prefectului și ai AJOFM Caraș-Severin, împreună cu cei ai comunității de romi din Caransebeș, s-au deplasat apoi în Balta Sărată, unde le-au prezentat oamenilor posibilitățile de a se califica sau recalifica pe anumite domenii, de a li se oferi cursuri de perfecționare pentru integrarea în diverse locuri de muncă.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/