Locuri de muncă la Reşiţa

po 1000x100px (3)

Câteva zeci de job-uri oferite de fabrica de biciclete din Resiţa au atras, la Bursa locurilor de muncă organizată astăzi de AJOFM Caraş-Severin, peste o sută de reşiţeni fără ocupaţie. Cele mai mari şanse să-şi găsească un loc de muncă în urma interviurilor date astăzi le au muncitorii necalificaţi, însă, au fost disponibile şi câteva posturi de ingineri de producţie şi întreţinere.
Bursa de astăzi a fost organizată la solicitarea companiei Velocity care intenţionează să deschidă noi capacităţi de producţie la Reşiţa şi are nevoie de forţă de muncă suplimentară. „Căutăm, în special, muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor de biciclete, dar şi maiştri, controlori tehnici şi de calitate şi ingineri. În total, este vorba despre aproape 60 de posturi pe care sperăm să le ocupăm”, a afirmat Marius Mihăilă, director executiv la Velocity.
„Deşi nu este o practică obişnuită pentru că, de obicei, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă este cea care caută angjatori pentru a-i aduce la bursele pe care le organizează, bursa de astăzi, desfaşurată la cererea unui agent economic, este un semnal bun că piaţa forţei de muncă din Caraş-Severin începe să se mişte. Noi am informat şomerii aflaţi în baza de data a Agenţiei şi vom monitoriza rezultatele acţiunii de astăzi”, a spus şi directorul executiv al AJOFM Caraş-Severin, Caius Isac.
Săptămâna viitoare, o parte dintre persoanele intervievate astăzi vor fi selectate pentru probe de lucru în fabrică şi, apoi, vor fi efectuate angajările propriu-zise.
Potrivit statisticilor AJOFM, în Caraş-Severin sunt peste 6.600 de şomeri, rata şomajului fiind de 5,31 la sută.

banner 970 x 250