Locuitorii din Măureni au scăpat de restricțiile suplimentare! Măsurile se prelungesc la Grădinari

În doar 5 zile, în comuna Măureni incidența cazurilor de coronavirus s-a înjumătățit. Din acest motiv, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ridicarea restricțiilor suplimentare. În cazul comunei Grădinari veștile nu sunt la fel de bune. Măsurile mai aspre se vor prelungi, incidența fiind mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori de mai bine de două săptămâni.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ieri ridicarea restricțiilor din comuna Măureni, după ce incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut sub 4, atingând astăzi chiar 2,31, prin comparație cu momentul când măsurile s-au înăsprit, în 5 aprilie, când incidența era de 4,62.

Comuna Grădinari pare cea mai „neascultătoare”. Aici primele restricții care interzic ieșirea din case după ora 20.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și închiderea magazinelor la ora 18.00 în aceleași zile ale săptămânii au intrat în vigoare în 28 martie. De atunci, incidența s-a menținut peste 4. Măsura ar fi trebuit să expire ieri, însă comuna înregistrează o incidență de 5,91, așa că a fost prelungită.

Până în 19 aprilie, de restricții au parte și locuitorii din Fârliug, Goruia, Naidăș și Berliște. La Fârliug incidența a depășit deja 10 cazuri la mia de locuitori, însă Instituția Prefectului nu a pus în aplicare măsurile stabilite la nivel național pentru localitățile care trec de 7,5.

CITEȘTE ȘI: Incidență peste 4 în Naidăș, Fârliug, Goruia, Berliște și Măureni! Ce reguli trebuie să respecte localnicii?