Incidență peste 4 în Naidăș, Fârliug, Goruia, Berliște și Măureni! Ce reguli trebuie să respecte localnicii?

untitled design set 970x90 px

La ora actuală, mai multe localități din Caraș-Severin au incidență peste 4, trei dintre ele depășind chiar cifra 6. Din acest motiv, Prefectura a anunțat măsuri mai dure începând din această noapte.

Conform noilor reguli instituite la nivel național, locuitorii din zonele unde incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 4 la mie trebuie să respecte măsuri mai aspre. În acest caz se află și comunele Naidăș, Fârliug, Goruia, Berliște și Măureni începând din această noapte, dar și localitatea Grădinari, unde noile măsuri au intrat în vigoare în 28 martie și sunt încă valabile.

Instituția Prefectului – județul Caraș-Severin transmite că în cele 5 comune nou vizate, dar și în Grădinari, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 5.00, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Persoanele care părăsesc locuința în afara programului permis trebuie să aibă asupra lor declarații pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau adeverință eliberată de angajator prin care să ateste necesitatea deplasării.

publicitate ziar expresb 1000x100

Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private au voie să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5.00 – 21.00, iar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică – în intervalul orar 5.00 – 18.00.

Unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Sălile de sport sau fitness își suspendă activitatea.

Noile măsuri pentru comunele Naidăș, Fârliug, Goruia, Berliște și Măureni intră în vigoare în această noapte, la ora 00.00, și vor rămâne valabile pentru o perioadă de 14 zile (până în 19 aprilie) urmând a fi apoi reevaluate.

La un pas de a intra sub aceleași restricții este și comuna Vermeș, cu o incidență de 3,95. La o distanță ceva mai mare este Reșița – 3,37, dar și Oravița – 3,28.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/